Babykalander maand 3

 Je baby is inmiddels al 3 maanden oud! De reflexen van je pasgeboren baby en de ergste darmkrampjes zijn gelukkig achter de rug! Je baby is nu druk bezig met krachttraining

 

De ontwikkeling van je baby

Je baby raakt steeds meer gewend aan de omgeving om zich heen en wilt die ontdekken. Hij krijgt steeds meer kracht in zijn handen. De meeste baby’s kunnen vanaf deze maand van de linkerzij op de rechterzij draaien en omgekeerd. Ook volgt ie je met z’n ogen als je langsloopt. Ook het gezichtsvermogen van je baby is nu beter. Hij kan nu diepte zien, scherper zien en kleuren onderscheiden. Hij probeert nu zijn zicht te combineren met wat hij voelt en hoort.

Naast fysieke ontwikkeling is de sociaal-emotionele ontwikkeling ook druk aan het ontwikkelen. Je baby vindt het erg leuk en interessant om zichzelf in de spiegel aan te kijken. Hij heeft momenteel nog niet door dat ie naar zichzelf kijkt. Je baby kan nu ook al goed zijn hoofd optillen.

  

Jouw leven

Ondertussen ben je waarschijnlijk al aan het werk en is je concentratie ver te zoeken. Het enige waar je aan kan denken is je baby die thuis op je wacht. Dit is heel normaal. Geef jezelf de tijd om eraan te wennen dat je niet meer non-stop bij je baby kan zijn.