Babykalender maand 8

 

Rond deze maand ontstaat er vaak verlatingsangst en eenkennigheid. Je baby heeft nu door als mama en papa de kamer uit gaan zonder hem. Dit heet objectpermanentie. Er worden dus objecten en personen opgeslagen.

 

Ontwikkelingen van je baby

Je baby had eerst niet door dat objecten en mensen ook bestonden als ie ze niet zag. Rond deze maand komt het besef dat er wel mensen en objecten bestaan, ook al als ie ze niet ziet. Dit heet objectpermanentie.

 

Daarnaast zou je baby ook eenkennig kunnen worden. Hij kan steeds meer mensen herkennen. Het besef komt dan dat niet iedereen papa of mama is. Hij kan er best wel van schrikken als ie alle andere gezichten niet kent. Dit noemen ze vreemdenangst.

 

Je kleine draak krijgt steeds meer interesse in alles om hem heen. Je baby zal zich omdraaien naar bekende stemmen en geluiden. Je baby kan al korte instructies begrijpen. Dus in plaats van altijd nee zeggen, zou je ook een korte instructie kunnen geven. Als je baby vaak “nee” hoort zal hij ook vaak “nee” gaan zeggen

 

Jouw leven

Doordat je kleine nu objectpermanentie ontwikkelt en last krijgt van verlatingsangst en eenkennigheid, zou je een afscheidsritueel kunnen creëren. Je kunt vertrouwen creëren door hem rustig te vertellen dat je zo weggaat en dat je ook weer terugkomt.