Baby kalender maand 1

Je baby is nu al een maand oud! Wat gaat de tijd snel. Jullie krijgen waarschijnlijk al iets meer ritme in jullie leven. Je baby beseft al iets meer het verschil tussen overdag en ’s nachts slapen. Daarnaast gaat je baby vanaf deze maand op ontdekkingstocht. Hij bestudeert bijvoorbeeld zijn handjes en glimlacht nu voor het eerst.

 

 

Ontwikkeling van je baby

 

Je baby gaat vanaf de eerste maand op ontdekkingstocht en krijgt meer interesse in de wereld om zich heen. Hij ontdekt zijn handjes en je kunt je baby zien reageren op geluiden en geuren. Hij kan bijvoorbeeld van schrik gaan huilen. Daarnaast geeft je baby zijn eerste glimlach weg.

 

Waarschijnlijk wordt het boeren, spugen en verslikken minder nu. Wel kan je baby nog last hebben van reflux en darmkrampjes. Geluk zijn de meeste babykwaaltjes niet ernstig.

 

Je baby kan ook steeds beter het verschil onderscheiden tussen overdag en ’s nachts slapen. Het duurt wel nog even tot je baby de hele nacht doorslaapt. Maar het wordt steeds regelmatiger!

 

 

Jouw leven

Je baby slaapt nog steeds voornamelijk overdag. Hierdoor kan jij erg veel last hebben van vermoeidheid. De stres, de zorg voor je baby en de slapeloosheid kan veel energie van je opeisen. Het is daarom erg belangrijk dat je goed uitrust. Doe bijvoorbeeld overdag een dutje als je baby slaapt. Of probeer deze tijd te gebruiken voor me-time!

 

Ervaar je na deze maand ook somberheid? Ga dan even langs de huisarts. Misschien heb je te maken met een postale depressie. Schaam je hier niet voor! Dit is heel normaal.