Babykalender maand 5

Je baby krijgt steeds meer dingen onder de knie. Bijvoorbeeld omrollen en naar objecten grijpen. Ook krijgt je baby steeds meer een dag- en nachtritme. Dit is voor jou en je partner erg voordelig! Nu kunnen jullie eindelijk wat meer uitrusten ‘s nachts.

  

Ontwikkelingen van je baby  

Je baby is al druk bezig met zijn beentjes klaarstomen voor het kruipen en lopen. Hij oefent bijvoorbeeld veel met omrollen en bouncen! Daarnaast lukt het je baby om dingen echt vast te grijpen met zijn handjes.

 

Hij is ook druk bezig met gorgelen en pruttelen. Hij tuit zijn lipjes, steekt zijn tong uit en blaast zo hard mogelijk. Dit veroorzaakt een scheetgeluidje. Dit geluidje gebruik hij als ie wil duidelijk maken wat hij wil.

 

Na 5 maanden kan jouw kleine al op zijn handen steunen. Het liefst zit je baby nu al alleen, maar dat gaat nog niet. Hij kan wel met steun bij papa en mama op schoot zitten.

  

Jouw leven

 

Je baby heeft inmiddels al een redelijk vast schema voor zijn slaapjes. Jij en je partner kunnen nu eindelijk uitrusten ’s nachts. Hij slaapt waarschijnlijk de hele nacht door.