Babykalender maand 4

Wat vliegt de tijd! Je baby is nu alweer 4 maanden. Inmiddels brabbelt je baby steeds meer. Ook experimenteert je baby veel met geluiden. Je baby probeert ook alles te pakken en dat lukt hem steeds beter!

 

De ontwikkeling

Je baby herkent vanaf deze maand bekende stemmen. Ook maakt hij steeds meer en verschillende geluiden. Hij experimenteert veel met toonhoogtes en volume. Reageer op deze geluiden en doe hem lekker na! Op deze manier leert je baby hoe belangrijk taal is. Tevens krijgt ie hier zelfvertrouwen van.

 

Hij kan nu ook hardop lachen in plaats van gemurmel en gekir. Je baby snapt nu zelfs het verschil tussen een goedkeurende en verbiedende stem. Een verbiedende stem kan hem laten schrikken.

 

Vanaf deze maand kan je baby vanaf de rug naar de buik omrollen en op zijn rug het hoofd een stuk optillen.

 

 

Jouw leven

Deze periode heeft voor jou verschillende voor- en nadelen. Een van deze voordelen is dat je huid zich sneller herstelt. Het zwangerschapsmasker, zwangerschapsstrepen en de striae vervagen. De striae verdwijnt nooit helemaal. Ook is er een grote kans dat je nog last hebt van lage rugpijn of bekkenpijn. Een voordeel van deze periode is dat je eindelijk weer rauwe vleeswaren mag eten!