Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

12 weken zwanger

12 weken zwanger

 

De baby

Ben je 12 weken zwanger? Je zit nu in de laatste week van het eerste trimester! De basis van de baby is al klaar, vanaf deze week zitten de belangrijkste organen en lichaamssystemen van je baby op hun plaats. Er beginnen zelfs nagels te groeien op de vingers en teentjes. Ook is het oefenen van de toekomstige ademhalingsbewegingen begonnen! De afgelopen weken is je baby gigantisch gegroeid. De lengte van je baby is de afgelopen 3 weken meer dan verdubbeld.

Je baby is nu ongeveer zo groot als een pruim:

 

12 weken zwanger

 

Symptomen

Veel vrouwen zien 12 weken zwanger zijn als een mijlpaal. De eerste drie maanden zitten er namelijk op. Je kindje krijgt vanaf nu voeding via de placenta. Vanaf deze week heb je waarschijnlijk veel eetlust. Schrik er niet van als je tandvlees gevoeliger is en begint te bloeden. Doordat je de foetus moet voeden neemt het bloedvolume toe. Je baarmoeder wordt steeds groter dus het zou zomaar zo kunnen zijn dat je broeken niet meer dicht gaan. Als je 12 weken zwanger bent is het wellicht dus tijd om alvast te kijken naar kleding die wat ruimer zit 😉

 

To do list 12 weken zwanger

Als je 12 weken zwanger bent is het tijd om je voor een zwangerschap cursus in te schrijven. Blijf gezond eten, ondanks je eetlust. Vraag alvast gratis zwangerschap producten aan.

 

Klik hier om naar de pagina Zwangerschap week 13 te gaan.