Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Hulppagina Hegen Kolfapparaat

Hulppagina Hegen Kolfapparaat

Oorzaken problemen met je kolfapparaat

Let op: dit betreft informatie over de 2022/2023 versie Hegen Elektrische Kolf, niet de SoftSqround™ variant. Klik voor instructiefilmpjes van de SoftSqround™ variant hier

Kolfkracht niveau:

Bij dubbelzijdig kolven moet je een hogere kolfkracht instellen als bij enkelzijdig kolven. De kolfkracht van dubbel kolven moet minstens 3 niveaus hoger zijn dan wanneer je enkel kolft. Normaal gesproken zou het aanbevolen kolfritme niveau met dubbel kolven niveau 6 of hoger moeten zijn voor een juist vacuüm. Dit is omdat de energie uit de motor moet worden verdeeld over twee componenten, en dus altijd iets minder zal zijn als over één component. Door het opschalen van de kolfkracht zou je hetzelfde vacuumniveau moeten bereiken als enkelzijdig kolven op een lagere kolfkracht.

Montage eCap met het diafragma:

Kun je bevestigen aan de hand van de instructies op de hulppagina, dat de montage van de eCap en het diafragma op de juiste manier verloopt? Dit houdt in:
– Eerst het diafragma met de bolle zijde omhoog op de eCap plaatsen en vervolgens als geheel in de kolfbasis bevestigt (zie filmpje onderaan de hulppagina ter visuele ondersteuning)
– Vervolgens draai je de eCap met de klok mee vast in de kolfbasis, oftewel: het uitstekende lipje op de kolfbasis drukt tegen de rechterzijde van de eCap uitsparing. Zie hieronder verschil tussen een foute en goed geplaatste eCap:

FOUT
GOED

Voor de ventielkleppen:

1. Weet je zeker dat de ventielklepjes goed stevig in de kolfbasis zijn aangedrukt? Druk ze zover mogelijk door naar binnen.
2. Kun je bevestigen dat de ventielkleppen niet openstaan? We bedoelen hiermee het “spleetje” in de ventielklep. Als deze verder uit elkaar staat is het tijd om het ventielklepje te vervangen.

 

Onderdelen vervangen

De zachte onderdelen uit je kolf moeten wegens oprekking, op basis van hoe vaak je ze gebruikt, regelmatig moeten vervangen:

– Ventielkleppen
     Elke 4-6 weken – als je meer dan twee keer per dag afkolft
     Elke 2-3 maanden – als je slechts één keer per dag of minder afkolft
– eCap & eDiafragma
     Elke 2 maanden – als je meer dan twee keer per dag afkolft
     Elke 3 maanden – als je slechts één keer per dag of minder afkolft
Tubes: Elke 6 maanden of bij tekenen van slijtage.

 

Je kunt deze hier in een handige Voordeelbundel aanschaffen

 

Hebben deze oplossingen op de hulppagina van het Hegen Kolfapparaat niet tot het gewenste resultaat geleid? Neem dan a.u.b. contact op met klantenservice@hegen.nl

 

Andere mogelijke oorzaken:

  • De tubes: Deze moeten ook heel stevig worden aangedrukt, en zorg dat als je enkelzijdig kolft dat er 1 poortje gesloten is. Let erop dat de uiteindes van je tubes niet zijn uitgerekt, dan is het tijd om je tubes te vervangen. Je kunt ook zelf simpelweg een stukje van de tubes afknippen.
  • Het opslagbakje zit te vol gevuld: Als je melk de aangegeven hoeveelheid ml overschrijdt, zal de melk het ventielklepje raken en kun je geen vacuüm creëren met de kolf.

 

Video’s

Instructievideo Engelstalig:

Instructievideo kort Nederlandstalig:

Instructievideo uitgebreid Nederlandstalig:

 

Let op! Wij adviseren inmiddels een nieuwe methode voor het plaatsen van de eCap:

 

Registreer hier uw Hegen PCTO ™ elektrische borstkolf.

Klik hier voor informatie over de garantie.