Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Voordelen Hegen

Waarom kiezen voor Hegen? De voordelen Hegen fles op een rij!

De eerste vier weken van zijn leven heeft je baby zo’n acht voedingsmomenten per dag. Dit betekent dus in één maand wel 224 flesjes! Dan kies je toch voor het allerbeste? De prijswinnende babyfles van Hegen is ontwikkeld door een mama van vier, is van nature BPA, BPS en PVC vrij, heeft een anti-krampjes speen én is duurzaam. Duurzaam? Yes! Door het hoge kwaliteit medische materiaal PPSU kun je deze fles nog heel lang blijven doorgebruiken: als drinkbeker en snackbakje. Van borstvoeding, tot de eerste hapjes én daarna. Nooit meer oude flesjes weggooien! De reviews in de Benelux zijn lovend! Van mama’s en papa’s tot lactatiekundigen en pedagogisch medewerkers: iedereen is ontzettend enthousiast over de flesjes van Hegen. Benieuwd naar onze reviews? Lees ze hier!

 

Dus: kies jij het beste voor jouw kindje?

voordelen hegen fles

Voordelen van de Hegen babyfles:

✓ Van nature vrij van BPA, BPS en PVC
✓ Geschikt voor zowel borst- als kunstvoeding
✓ De anti-krampjes speen minimaliseert krampjes, boertjes en spugen
✓ Revolutionaire kliksluiting, draaien niet meer nodig dus geen kans op lekken!
✓ De ultrazachte asymmetrische speen maakt het makkelijk de fles te combineren met borstvoeding geven
✓ Makkelijk schoon te maken door de brede opening

Voordelen Hegen fles

Duurzaam

Hegen flessen groeien mee met je kind, van babyfles naar opslagbakje, rietjesbeker, oefenbeker en drinkfles.

Materiaal

Hegen flessen zijn gemaakt van het materiaal PPSU, dit neemt geen geur of kleur op en combineert de voordelen van glas en plastic. Reguliere baby flessen worden gemaakt van PES en PP. Deze weke soorten plastic lopen snel terug in kwaliteit, waardoor je ze vaak moet wisselen. Denk hierbij aan een troebele fles wanneer hij uitgekookt wordt. Wanneer plastic week wordt, is een kans op afgifte in de melk groter. Het Hegen assortiment is gemaakt van het medische materiaal PPSU: vrij van BPA, BPS(!*) ftalaten en PVC met een hoge temperatuurbestendigheid: -20 tot 180 graden celcius. Hegen flessen lopen niet terug in kwaliteit door dit extreem sterke en duurzame materiaal. *BPS zal per 2025-2027 verboden worden in alle soorten drinkgerei, net als BPA uit dezelfde bisphenol familie. Bron: “Restrictions Roadmap under the Chemicals Strategy for Sustainability”

Vorm

De vorm van de Hegen fles is “sqround” – oftewel een mix tussen rond en vierkant. Hierdoor zijn Hegen flessen ergonomisch fijner voor baby’s om hun fles eerder zelf vast te kunnen houden. Daarnaast zijn de flessen door hun brede vorm stapelbaar en eenvoudig te reinigen.

Kliksluiting

Hegen flessen hebben een kliksluiting, waarbij de fles met één klik meteen lekvrij wordt gesloten; in tegenstelling tot “ouderwetse” draaisluitingen, waarbij de kans op lekken wordt vergroot.

Tepelvormige asymmetrische speen

Bij borstvoeding laat je je kindje het tempo zelf bepalen, dus waarom bij een flesje geven niet? De Hegen speen maakt het mogelijk om therapeutisch te voeden omdat deze een asymmetrische speen heeft, waardoor je de fles minder scherp hoeft te kantelen. Er is een ontluchtingsventiel ingebouwd in de speen, waardoor deze niet vacuüm kan trekken. Het fijne aan een ingebouwd ventiel, is dat er geen kleine losse onderdelen in de fles zitten waar gemakkelijk schimmelvorming kan ontstaan.

 

Voordelen Hegen fles: van nature vrij van BPA, PVC en BPS

De Hegen fles is gemaakt van het materiaal PPSU, wat veel wordt gebruikt in de ruimtevaart en medisch wereld wegens zijn extreme hardheid, en dus duurzaamheid. De Hegen fles is vrij van BPA, BPS, PVC, kunnen in de magnetron en zijn vaatwasserbestendig. Nóg een van de voordelen van Hegen: Het materiaal PPSU is veel beter bestand tegen hitte dan andere plasticsoorten, wat PPSU een stuk minder gevoelig maakt voor het lekken van microplastics. Lees hier meer over PPSU

Voordelen Hegen fles: de fles groeit mee met je kind!

Waarom duurzaam? De Hegen fles is na de zuigelingentijd te converteren naar drinkfles en voedsel-opslagbakje voor koekjes, fruit en andere babysnacks. Maar ook voor bijvoorbeeld pasta, rijst en olie. Je kunt de Hegen fles daarnaast ook gebruiken als een waterfles of coffee to-go beker. Door deze multifunctionele opties heeft de Hegen babyfles een langere gebruiksduur dan reguliere babyflesjes. Zo hoef je je babyflesjes niet weg te gooien, en kun je ze met een nieuw doel blijven door gebruiken: praktisch én goed voor het milieu.

 

Voordelen Hegen fles: beste Hegen anti-krampjes babyfles

Nóg een van de voordelen van Hegen: De Anti-Koliek Ventilatieopening overmatige luchtinname tijdens het drinken, waardoor de baby wordt beschermd tegen buikkrampjes, boertjes en spugen. Zo slaapt je kleintje (en jij!) een stuk beter. Je kunt de fles combineren met spenen van verschillende maten om zo de speen aan te passen naar het drinkritme van je baby: extra slow flow (prematuur en newborn), slow flow (0m+), medium flow (3m+), fast flow (6m+) en een XL pap speen.

voordelen hegen fles

Ontdek nóg meer voordelen van de Hegen fles:

Eenvoudig combineren borstvoeding en flesvoeding

De asymmetrische spenen van Hegen maken het gemakkelijk om borst- en flesvoeding te combineren, handig voor als je weer aan het werk gaat. De spenen zijn zacht en elliptisch van vorm en bootsen de borst van een moeder na, om natuurlijk aanleggen van baby’s te bevorderen. Hierdoor vermindert het de kans op tepelverwarring. Daarnaast heeft de Hegen speen, in tegenstelling tot reguliere spenen, juist géén anti-druppelfunctie. Een natuurlijke borst van een moeder druppelt, dus waarom flesspenen niet?

 

Kolven, bewaren en voeden met slechts één flesje:

  1. Kolf je melk elektrisch of handmatig direct in de Hegen fles
  2. Klik de opslagdeksels op de fles en bewaar je melk luchtdicht en lekvrij (je kunt de Hegen opslagbakjes diepvriezen tot -20 graden)
  3. Wissel het deksel voor de speen en voed je kindje (zonder dat je melk hoeft over te gieten, en belangrijke vitamines & mineralen verloren gaan!)

hegen babyfles duurzaam