Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

26 weken zwanger

26 weken zwanger

De baby

Het aftellen kan beginnen! Je hebt de laatste week van het tweede trimester bereikt. De komende weken worden de overlevingskansen van je baby buiten de baarmoeder steeds groter. Over twee weken neemt het risico op ernstige infecties af.  Ondertussen worden de longen klaargestoomd om zich straks te vullen met lucht. De hersenen groeien deze periode erg snel en ook de smaakpapillen zijn in opkomst. Na week 26 beginnen de neusgaten van je baby te openen.

Je baby is nu ongeveer zo groot als een courgette:

 

26 weken zwanger

 

Symptomen

Sommige zwangere vrouwen hebben rond deze periode nesteldrang. Je hebt dan meer behoefte aan opruimen, verbouwen en schoonmaken. Dit kan voor sommige vrouwen voor stres zorgen. Probeer dit zo veel mogelijk te beperken en schakel gerust huishoudelijke hulp in. Een overzicht maken met wat er nog moet gebeuren kan de stres ook verminderen.

Ook worden veel vrouwen rond deze periode angstig omdat de geboorte van de baby dichtbij komt. Door deze angst kunnen vrouwen minder controle hebben, minder geduld hebben of sneller huilen. Het is daarom belangrijk om je te ontspannen en goed uit te rusten.

Goed blijven eten blijft een belangrijk onderdeel van je zwangerschap. Een lage bloedsuikerspiegel kan je namelijk duizelig, moe en wankel maken. Om je bloedsuikerspiegel op een gelijk niveau te houden helpt regelmatig kleine maaltijden eten hier goed bij.

 

To do list 26 weken zwanger 

  • Let goed op het eten wat je binnenkrijgt
  • Geboortefotografie boeken

 

Klik hier om naar de pagina Zwangerschap week 27 te gaan