Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

28 weken zwanger

28 weken zwanger

De baby

Gefeliciteerd! Je zit nu in het laatste trimester. Het laatste trimester is een belangrijke fase in de ontwikkeling van de longen van je baby. In week 28 kan je baby al knipperen. Je baby kan al steeds beter ademhalen, maar je baby verslikt zich soms wel en hoest. De spieren en botten worden ook steeds sterker. Als je schokkerige bewegingen voelt in je buik is de kans groot dat je baby de hik heeft. Deze week ziet je baby zelfs als er helder licht tegen je buik schijnt. Je baby kan zijn ogen openen en zich afkeren van het licht.

 

 

Je baby is nu ongeveer zo groot als een broccoli:

 

28 weken zwanger

 

Symptomen

Het is belangrijk dat je vanaf week 28 elke dag je baby te voelen en dat je het bewegingspatroon van je baby herkend. Voel je je baby een dag niet schoppen? Neem hier dan de tijd voor. Ga rustig liggen of zitten en probeer dan contact te maken met je. Baby. Als je je baby na een uur niet voelt, neem dan contact op met je verloskundige.

Heb je nu een donkere streep over je buik lopen vanaf je navel naar beneden (in enkele gevallen ook van je navel naar boven)? Dat wordt een zwangerschapsstreep of –lijn genoemd. Het is een opeenhoping van pigment. Na de zwangerschap verdwijnt die streep langzaam weer. Ook kan er op andere plaatsen van je lichaam een verhoogde pigmentatie ontstaan: donkere tepels en paarse schaamlippen.

Naarmate je zwangerschap vordert, kunnen zich zwangerschapsstriemen vormen op je huid, vooral op je buik. Je kunt deze roze, rode of witte strepen ook krijgen op je heupen, borsten, billen en dijen.

Je bent waarschijnlijk al een tijdje niet meer misselijk, maar je kunt nu twee verschillende buik-gerelateerde irritaties krijgen: brandend maagzuur en indigestie. Waarom nu?

“Tijdens de zwangerschap vertraagt het hele gastro-intestinale systeem”, vertelt expert en gediplomeerd verpleegkundige Margaret Comerford Freda. “Als gevolg daarvan ontspannen de spieren van de maag en de slokdarm, waardoor de spijsverteringzuren in je slokdarm en mond terechtkomen.”

Het zou goed zo kunnen zijn dat je regelmatig last hebt van brandend maagzuur en indigestie. Dit komt doordat het gastro-intestinale vertraagd en als

 

To do list 28 weken zwanger 

  • Bepaal wie je bij de bevalling wilt hebben.

Klik hier om naar de pagina Zwangerschap week 29 te gaan