Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

33 weken zwanger

33 weken zwanger

De baby

Je baby ontwikkelt zich razendsnel. De longen zijn deze week vrijwel volledig ontwikkeld. De zintuigen zijn nog bezig met ontwikkelen. Doordat de hersenen groeien, groeit de hoofdomtrek van je baby met 1 centimeter deze week. Het is vanaf deze week belangrijker dan ooit dat je op je voeding let. Gedurende de komende weken heeft je baby veel eiwitten en vet nodig.

Je baby is nu ongeveer zo groot als een ananas:

33 weken zwanger

 

Symptomen

Er zijn veel zwangere vrouwen die gedurende hun zwangerschap last krijgen van carpaaltunnelsyndroom. Hierdoor zijn de zenuwen rond de pols opgezwollen. Dit wordt veroorzaakt door een steeds herhaalde beweging. In jouw geval gaat dit om vochtophoping. De pijn/zwelling verdwijnt waarschijnlijk na de bevalling.

Je zult opgeven moment merken dat je er niet helemaal bij bent. Je vergeet dingen snellen, je stoot je vaak, je raakt je balans snel kwijt en je lijkt steeds meer te stuntelen. Deze symptonen zijn heel normaal. Je lichaam is een stuk groter en zwaarder geworden en je gedachten gaan bijna alleen nog maar naar je kleintje.

Het is nu heel belangrijk dat je genoeg uitrust. Probeer stres en spanning te voorkomen. Je moet nu echt voor jezelf kiezen.

 

To do list 33 weken zwanger 

  • Haal een kraampakket in huis
  • Volg informatieavonden over de bevalling

 

Klik hier om naar de pagina Zwangerschap week 34 te gaan