Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

39 weken zwanger

39 weken zwanger

De baby

Je baby krijgt een steeds dikkere vetlaag en hierdoor wordt de huid steeds gladder en krijgt je baby iets meer kleur. Je baby groeit in vergelijking met de andere weken niet zo hard meer. De hersenen van je baby blijven wel hard doorgroeien. In zijn eerste levensjaren groeien de hersenen van je baby nog steeds in een hoog tempo. De longen ontwikkelen zich tot de geboorte verder. In deze week zijn de longen druk bezig met surfactant aanmaken. Dit stofje voorkomt dat de luchtblaasjes aan elkaar gaan plakken.

Je baby is zich al aan het klaarmaken voor de geboorte. Het endocriene systeem maakt zich ook klaar voor de geboorte. Het endocriene systeem is verantwoordelijk voor de hormoonproductie. Deze hormonen zorgen ervoor dat je baby’s lichaam kan functioneren zonder de hulp van je placenta.

 

Je baby is nu ongeveer zo groot als een watermeloen:

 

 

Symptomen

Je hebt deze week misschien al oefenweeën gevoeld. Het is lastig om oefenweeën en echte weeën te onderscheiden. Oefenweeën zijn onregelmatig en verdwijnen als je van houding verandert of als je rondloopt. Maar deze weeën kunnen binnen een paar minuten overgaan in echte weeën. Andere mogelijke tekens dat je gaat bevallen zijn: regelmatige samentrekkingen in je buik, misselijkheid, bloederig slijm uit je vagina, breken van de vliezen en diarree. Als je deze tekens ervaart is het helaas niet volledig betrouwbaar. Het kan na deze tekenen nog weken duren totdat je gaat bevallen. Als je vliezen breken moet je direct bellen.

 

To do list 39 weken zwanger 

  • Bereid je goed voor op borstvoeding geven.
  •  Kies de definitieve babynaam, zie voor inspiratie: originele babynamen

 

Klik hier om naar de pagina Zwangerschap week 40 te gaan