Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

6 weken zwanger

6 weken zwanger

 

De baby

Ben je 6 weken zwanger? Deze week is een bijzondere week tijdens je zwangerschap! Het hartje van je baby klopt namelijk vanaf deze week en het gezichtje begint vorm te krijgen. Doordat het hartje begint te kloppen kan de baby zich nu snel ontwikkelen. de baby is maar liefst drie keer groter dan vorige week.

 

Je baby is nu ongeveer zo groot als een sinasappelpitje:

 

6 weken zwanger

 

Symptomen 

Als je 6 weken zwanger bent begint je groeiende baarmoeder steeds meer op je blaas te drukken, je zou dus waarschijnlijk vaker naar het toilet moeten gaan. Ongeveer 70% van de zwangere vrouwen heeft ook last van ochtendmisselijkheid gedurende de zwangerschap. Vooral in het eerste trimester hebben vrouwen hier last van. Sommige vrouwen hebben hier ook gedurende de dag last van. De oorzaak van misselijkheid is het zwangerschapshormoon hCG. Door de snellere bloedstroom kunnen je borsten tintelen of gevoelig zijn. Dit komt doordat je lichaam zich voorbereid op borstvoeding. Door het hormoon progesteron kan je darmkanaal vertragen. Het is daarom belangrijk om genoeg te blijven bewegen en op je voeding te letten.

 

 

To do list 6 weken zwanger

Drink veel water, minimaal 8 glazen per dag. Neem contact op met de huisarts zodat je kunt gemakkelijk doorverwezen kan worden naar een passende verloskundigenpraktijk. Indien je nog rookt, is het handig om daar zo snel mogelijk mee te stoppen. Als je last hebt van gevoelige borsten is het fijn om een ondersteunende beha te dragen, je zou dit ’s nachts ook kunnen dragen.

 

Klik hier om naar de pagina Zwangerschap week 7 te gaan.