Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

8 weken zwanger

8 weken zwanger

 

De baby

Ben je 8 weken zwanger? In week 8 zijn de spieren genoeg ontwikkeld om te bewegen. Echter voel je nog niks van de bewegingen, dus maak je nog niet druk. Het hoofd groeit deze week in een heel hoog tempo. Het hoofdje groeit ten opzichte van de rest van het lichaam heel snel en het is bijna de helft van de totale lengte. Het lichaam en de ledematen beginnen zich steeds meer te ontwikkelen. Deze week beginnen de ellebogen, de schouders, de knieën en heupen vorm te krijgen. Je baby is nu ongeveer even groot als een framboos:

 

8 weken zwanger

 

Symptomen

Bij veel zwangere vrouwen die 8 weken zwanger zijn staat deze week in het teken van vermoeidheid. Dit komt doordat je lichaam meer bloed aanmaakt voor de baby. Dit gebeurt vanaf het moment dat het bevruchte eitje in je baarmoeder is ingenesteld. Er gebeurt veel in je lichaam: je hartslag versnelt, je gaat op een andere manier ademhalen, je baarmoeder groeit en je bloedvolume neemt toe.
Doordat je melkklieren groeien kunnen je borsten erg gevoelig zijn, pijnlijk aanvoelen en al een stuk groter zijn. Andere symptomen die vaak voorkomen deze week zijn: acne, buikkramp, spotten en een verhoogd reukvermogen.

 

To do list 8 weken zwanger

Deze week kan je alvast een verloskundige zoeken waar jij je fijn bij voelt en een echo inplannen. Je zou ook alvast na kunnen denken over de bekendmaking van je zwangerschap bij vrienden en familie.

Klik hier om naar de pagina Zwangerschap week 9 te gaan.