Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Previous slide
Next slide

Baby 2 maanden oud

Baby 2 maanden oud

 

Je baby is inmiddels al 2 maanden oud! Je leven is al helemaal aangepast aan je kleine. Ook deze maand ontwikkelt je baby zich op verschillende vlakken. Hij herkent je nu bijvoorbeeld ook aan je uiterlijk en aan je stem. Praat daarom vanaf nu ook tegen je baby. dit vind hij super interessant en hij begint nu waarscheinlijk ook een beetje terug te reageren en zijn stem te ontdekken. Daarnaast kan je baby ook steeds meer z’n hoofdje draaien en objecten volgen met zijn ogen. Ook vind hij het het heel interessant om alles met zijn mond te ontdekken. De mond is natuurlijk veel gevoeliger in vergelijking tot zijn handjes. Pas hier wel mee om, voordat je kleine het verkeerde te pakken krijgt.

 

De ontwikkeling van je baby 2 maanden oud

 

Je baby boekt op verschillende vlakken vooruitgang. Hij kan bijvoorbeeld steeds meer kleuren onderscheiden en krijgt meer oog voor detail. Koop daarom iets met een fel kleurtje wat je in de box kan leggen. Dit zal je baby te gek vinden!

 

Daarnaast begint je baby nu ook met geluiden maken. Je zal misschien wel een geluidje terugkrijgen als je tegen je baby praat. Doordat hij zijn stem ontdekt en door heeft hoe leuk het is als mama of papa praat, krijgt hij hierdoor meer interesse in andere mensen en word ook steeds socialer.

 

Iedere baby heeft donshaartjes op zijn hoofd. Het zou kunnen zijn dat dat je baby een droge, vettige of schilferige hoofdhuid heeft. Het zou dan zo kunnen zijn dat je baby berg heeft. Dit is niks om bang voor te zijn want dit komt bijna bij iedere baby voor. Zie het als een soort eczeem. Dit is niet besmettelijk en kan veroorzaakt worden door bepaalde producten die je misschien op het hoofdje gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan gel of iets dergelijks. Probeer dit altijd goed er uit te wassen. Berg gaat vrijwel vanzelf over.

 

Tot slot zou je deze maand ook voor het eerst naar het consultatie bureau kunnen om een DKTP inenting te halen. Dit is natuurlijk geheel je eigen keuze. Deze inenting is voor als je tijdens je zwangerschap niet bent ingeënt tegen kinkhoest. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je die wel hebt gehaald. Dan hoeft je baby hem pas 3 maanden na de geboorte. Mocht je dit willen.

 

Jouw leven met een baby 2 maanden oud

Als je een werkende moeder bent zit je zwangerschapsverlof er al bijna op. Misschien is het alvast handig om uit te zoeken of er op werk een ruimte is waar je zou kunnen kolven. Vergeet niet dat je daar natuurlijk recht op hebt!

 

Met je kleine er bij zijn er toch wel een hele hoop dingen veranderd. En hoeveel je je ook kunt voorbereiden op de komst van je kleine, sommige dingen kunnen je helaas niet veranderen. Denk dan aan even snel naar de supermarkt. Je bent alweer een tijdje verder als je baby helemaal reday hebt gemaakt om te gaan. ook is je nachtrust waarschijnlijk nog steeds nog lang niet zoals het was. Probeer daarom af en toe slaap in te halen om de wallen iets te bedwingen. Wanneer je kleine slaapt zou jij bijvoorbeeld ook even een powernap kunnen doen. Het is misschien handig om daarnaast af te spreken wie de nachtelijke voedmomenten doet en wie er die dag uit mag slapen. Blijf ook vooral met vriendinnen afspreken! Het is niet erg als je soms even aan iets anders wil denken dan volle babyluiers.

 

Je lichaam is nog steeds druk bezig met herstellen. Je kan nog steeds last hebben van opspelende hormonen, zwangerschapsdementie, spataderen, haaruitval, aambeien etc. Dit heeft even tijd nodig dus geef het de tijd en leg geen druk op jezelf.