Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Baby 4 maanden oud

Baby 4 maanden oud

baby 4 maanden
Wat vliegt de tijd! Je baby is nu alweer 4 maanden. Inmiddels brabbelt je baby steeds meer. Ook experimenteert je baby veel met geluiden. Je baby brabbelde eerst maar wat maar begint nu echt harder te praten. Hij heeft zijn volume ontdekt! Als je er op in gaat en veel reageert leert je baby hoe belangrijk taal is. Ook is het een leuk spelletje.

Ontwikkeling van je baby 4 maanden oud

Je baby herkent vanaf deze maand bekende stemmen. Ook maakt hij steeds meer en verschillende geluiden. Hij experimenteert veel met toonhoogtes en volume. Reageer op deze geluiden en doe hem lekker na! Tevens krijgt hij hier zelfvertrouwen van. Hij kan nu ook hardop lachen in plaats van gemurmel en gekir. Je baby kan nu zelfs je blije en je boze stem van elkaar onderscheiden. Het zou wel zo kunnen zijn dat wanneer je je boze stem opzet, je kleine hiervan kan schrikken. Het is natuurlijk allemaal nog nieuw en hij snapt niet meteen dat je ook weer blij wordt.

 

Vanaf deze maand kan je baby vanaf de rug naar de buik omrollen en op zijn rug het hoofd een stuk optillen. Je baby is ook op andere gebieden gegroeid. Hij is nu ongeveer 2 keer zo zwaar als na de geboorte. Ook zal je kleine nu een stuk beter slapen in vergelijking tot na de geboorte. Je baby zal nu ‘s nachts zo’n 8 tot 10 uur doorslapen. Hopelijk zijn jouw wallen hierdoor al een beetje weggetrokken! Overdag slaapt je baby in totaal gemiddeld 4 tot 5, verdeeld over 2 á 3 dutjes. Het is belangrijk om je baby een ritme te geven zodat hij langzaam begrijpt dat je alleen in de nacht slaapt. Je zou dan met een bedritueel kunnen beginnen op deze manier leert hij te herkennen wanneer het tijd is om te slapen en wanneer niet. Ook is het handig om de kamer overdag licht te houden en in de avond donkerder.

 

Jouw leven met een baby 4 maanden

Deze periode heeft voor jou verschillende voor- en nadelen. Een van deze voordelen is dat je huid zich sneller herstelt. Het zwangerschapsmasker, zwangerschapsstrepen en de striae vervagen. De striae verdwijnt nooit helemaal. Ook is er een grote kans dat je nog last hebt van lage rugpijn of bekkenpijn. Je lichaam is natuurlijk nog volop aan het herstellen.

 

Een voordeel van deze periode is dat je eindelijk weer rauwe vleeswaren mag eten! De tijd van opletten wat je eet is voorbij. Het is misschien wel handig om dit soort dingen nog een beetje te vermijden wanneer je borstvoeding geeft. De concentratie is wel strek verdund dus maak je er niet te erg zorgen over, maar just to be sure.

 

Door dat je kleine nu vaker een nachtje doorslaapt krijg jij ook weer meer tijd voor jezelf en je partner. Ook zou je misschien weer een avondje wat leuks kunnen doen met wat vriendinnen. Het is belangrijk om jezelf niet te vergeten. Je zou de tijd met je partner ook kunnen gebruiken om weer samen iets leuks te doen!