Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Baby 5 maanden oud

Je baby is nu 5 maanden oud, nu krijgt je baby steeds meer dingen onder de knie. Bijvoorbeeld naar objecten grijpen. Pas hier mee op want voor je het weet heeft je lieve baby een pluk van je haar te pakken. Omrollen lukt ook al een stuk beter je bay zal wat heen en weer wiebelen en soms zelfs helemaal omrollen. Ook krijgt je baby steeds meer een dag- en nachtritme. Dit is voor jou en je partner erg voordelig! Nu kunnen jullie eindelijk wat meer uitrusten ‘s nachts.

 

Ontwikkelingen van je baby 5 maanden oud

Je baby is al druk bezig met zijn beentjes klaarstomen voor het kruipen en lopen. Hij oefent bijvoorbeeld veel met omrollen en bouncen! Daarnaast lukt het je baby om dingen echt vast te grijpen met zijn handjes. Het is dan misschien leuk om een speeltje in de box te leggen wat lekker rammelt en waar hij zelf mee kan spelen. Ook is het leuk om misschien iets van een spiegeltjes op te hangen in de box. Je kleine zal nog niet helemaal begrijpen dat baby in de spiegel hetzelfde is als hemzelf maar dat vind hij juist heel interessant!

 

Hij is ook druk bezig met gorgelen en pruttelen. Hij tuit zijn lipjes, steekt zijn tong uit en blaast zo hard mogelijk. Dit veroorzaakt een scheetgeluidje. Dit geluidje gebruik hij als ie wil duidelijk maken wat hij wil.

 

Na 5 maanden kan jouw kleine al op zijn handen steunen. Het liefst zit je baby nu al alleen, maar dat gaat nog niet. Hij kan wel met steun bij papa en mama op schoot zitten. Wanneer je baby op schoot zit zou hij zichzelf omhoog kunnen trekken doormiddel van jouw twee handen. Door dit vaker te doen traint hij zijn spieren en lukt het steeds beter om zelf omhoog te komen.

Het zou ook zo kunne zijn dat je baby eenkennigheid gaat vertonen. Dit komt omdat ze steeds bewuster orden van de mensen opzicht heen en vooral van papa en mama. Het is natuurlijk heel veilig bij papa en mama en daarom kan het soms voor je baby een stap zijn wanneer opa of oma probeert te troetelen. Niet alle kinderen hebben hier last van maar probeer je baby nog steeds door opa en oma te latten vasthouden. Zo leert hij dat het niet eng is bij andere mensen, en dat papa en mama echt niet weggaan.

 

Jouw leven met een baby 5 maanden oud

 

Je baby heeft inmiddels al een redelijk vast schema voor zijn slaapjes. Jij en je partner kunnen nu eindelijk uitrusten ’s nachts. Hij slaapt waarschijnlijk de hele nacht door.Het dag en nacht ritme wordt namelijk steeds beter. Dit is de perfecte tijd om weer wat dingetjes op te pakken. Denk aan oude hobby’s of bijvoorbeeld sporten. als je langzaam opbouwt dan kan dit heel voordelig zijn voor het herstel van je lichaam. Je zou ook yoga kunnen proberen. Hiervan zijn er veel verschillende vormen. Yoga is misschien een makkelijke sport wanneer je even wilt sporten en een momentje voor jezelf nodig hebt.

Het zou ook zo kunnen zijn dat je weer begint met menstrueren. Mocht het zo zijn dat je borstvoeding geeft, dan zou het wat langer kunnen duren totdat je weer ongeteld wordt. Dit komt door de hormonen die vrijkomen wanneer je borstvoeding geeft. Deze stimuleren de melkproductie maar onderdrukken juist de eisprong. Wanneer je er voor kiest om te stoppen met borstvoeding en om te beginnen met flesvoeding, zal je menstruatie weer op gang kopen. Het is normaal als je menstruatie cyclus is veranderd. Het moet allemaal weer even opgang komen. Zo kan het zijn dat je een wat hevigere menstruatie hebt in vergelijking tot voor je zwangerschap. Het kan ook voordelig uitpakken want je zou ook een lichtere menstruatie kunnen krijgen. Dit wordt bepaald door de veranderde hormoonbalans.