Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Baby 8 maanden oud

Babykalender maand 8

 

Je baby is 8 maanden oud. Rond deze maand ontstaat er vaak verlatingsangst en eenkennigheid. Je baby heeft nu door als mama en papa de kamer uit gaan zonder hem. Dit heet objectpermanentie. Er worden dus objecten en personen opgeslagen.

 

Ontwikkelingen van je baby 8 maanden oud

Je baby had eerst niet door dat objecten en mensen ook bestonden als ie ze niet zag. Rond deze maand komt het besef dat er wel mensen en objecten bestaan, ook al als ie ze niet ziet. Dit heet objectpermanentie.

 

Daarnaast zou je baby ook eenkennig kunnen worden. Hij kan steeds meer mensen herkennen. Het besef komt dan dat niet iedereen papa of mama is. Hij kan er best wel van schrikken als ie alle andere gezichten niet kent. Dit noemen ze vreemdenangst. Ook is het heel spannend voor je baby wanneer je er ook maar aan denkt om hem even alleen laten. Dit is een veel voorkomende fase. Dit is de verlatingsangst fase, hier begint je baby door te krijgen dat papa en mama ook weg kunnen gaan. Alleen besteft hij nog niet dat ze natuurlijkook weer terug komen. Dit is even wennen maar daar moet je een doorheen. Probeer dan ook niet meteen terug te gaan wanneer je de kamer verlaat en je baby begint te huilen. dan leert hij dat je ook terugkomt.

 

Je kleine draak krijgt steeds meer interesse in alles om hem heen. Je baby zal zich omdraaien naar bekende stemmen en geluiden. Je baby kan al korte instructies begrijpen. Dus in plaats van altijd nee zeggen, zou je ook een korte instructie kunnen geven. Als je baby vaak “nee” hoort zal hij ook vaak “nee” gaan zeggen. Op de eerste woordjes moet je alleen nog even wachten. Die komen meestal tussen de één en anderhalf jaar. Soms kan het zo zijn dat je baby ook al begint voorzijn eerste verjaardag. De woorden papa en mama zijn de woorden die een kind vaak het eerst kan zeggen. Dit komt omdat het vaak herhaalt wordt.

 

Jouw leven baby 8 maanden oud

Doordat je kleine nu objectpermanentie ontwikkelt en last krijgt van verlatingsangst en eenkennigheid, zou je een afscheidsritueel kunnen creëren. Je kunt vertrouwen creëren door hem rustig te vertellen dat je zo weggaat en dat je ook weer terugkomt. Het is begrijpelijk dat dit soms moeilijk is. Je wilt je kunt het liefst natuurlijk gelukkig zien. Daarnaast is de tijd voor jezelf nu ook ver te zoeken. Je kunt wil immers alleen maar bij papa of mama zijn en het is begrijpelijk dat je soms toegeeft wanneer je baby al een tijd aan het huilen is vanwege de verlatingsangst fase! probeer vol te houden met rustig vertellen dat je terug komt. Dan snapt hij het sneller. Ga wat met vriendinnen doen of haal even een lekkere kop koffie bij je favo terrasje.