Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Babykalender maand 10

 

Je baby is alweer 10 maanden oud en blijft in een rap tempo ontwikkelen. In de hersens van je baby vinden ook veel ontwikkelingen plaats. Hierdoor begrijpt je baby het woordje “nee” al en is hij wordt er steeds bewuster van wat je gelukkig maakt en wat je verdrietig maakt. Je baby kan zelfs ook van streek raken als je verdrietig of teleurgesteld bent.

 

Ontwikkelingen van je baby

Ook deze maand heeft je baby een aantal mijlpijlen bereikt. Je baby kan nu bijvoorbeeld kusjes geven, verschillende medeklinkers combineren, kruipen op handen en knieën en je baby krijgt nu ook echte haartjes op zijn hoofd.

 

Doordat je baby’s hersens al goed zijn ontwikkeld begrijpt je baby het woordje “nee”. Wees je ervan bewust dat dit best wel heftig kan zijn voor je baby. Maar wees standvastig als je baby boos of verdrietig wordt omdat hij zijn zin niet krijgt. Geef niet toe.
De ontwikkelingen van de hersens resulteert ook in eigen gevoel voor humor creëren.

Daarnaast ontdekt je baby rond deze maand dat ie kan wijzen om duidelijk te maken wat ie wilt.

 

Jouw leven

De stappen die je baby maakt kan zorgen voor wrijving tussen jou en je partner. Het is daarom erg belangrijk om te communiceren over de opvoeding van jullie kleine. Probeer over de opvoeding van je kind op een lijn te komen met je partner.