Klantenbeoordeling:
5/5

Babyfles schoonmaken

Babyfles schoonmaken: waar moet ik op letten?

babyflesje-schoonmaken

 

Een babyfles goed schoonmaken is zeer belangrijk. Er mogen namelijk geen bacteriën achterblijven in de fles. Het immuunsysteem van jouw baby is nog niet volledig ontwikkeld en daarom zijn ze een stuk vatbaarder voor infecties dan jij.

Hieronder volgt een uitleg over het schoonmaken van een babyfles.

 

Hoe kun je je babyfles schoonmaken?

Reinigen: Was uw handen altijd met zeep voordat u schoonmaakt, steriliseert en voedt. Vóór het eerste gebruik, alle onderdelen van het product demonteren, reinigen met flessenwasmiddel en grondig afspoelen in schoon water, alvorens te steriliseren. Dit is om hygiëne te garanderen. Haal altijd alle onderdelen uit elkaar en reinig het product onmiddellijk na gebruik met flessenwasmiddel.

 

  • Vermijd bij gebruik van een vaatwasser (alleen bovenste rek) instellingen voor hoge temperaturen zoals ” hygiënisch schoon” of “intensief programma” die onderdelen kunnen vervormen. Gebruik geen chemisch agressieve of schurende reinigingsmiddelen, oplosmiddelen of antibacteriële reinigingsmiddelen, omdat deze het product kunnen beschadigen.
  • Wees extra voorzichtig bij het reinigen van de Anti-koliek ventilatieopening in de speen. Reinig de Anti-koliek ventilatieopening en de speenopening voorzichtig schoon met warm water. Omdat de speen delicaat is, kan agressieve behandeling ervoor zorgen dat de Anti-koliek ventilatieopening splitst, wat lekkages kan veroorzaken. Gebruik geen speenborstel of een ander hulpmiddel om de Anti-koliek ventilatieopening in de speen te reinigen die deze eventueel kan beschadigen.
  • Het reinigen van het product met een draadborstel kan krassen veroorzaken.
  • Vergeet niet om alle zijdes, evenals de bodem en de deksels van de flessen te reinigen. Draai de speen niet binnenstebuiten om te reinigen. Dit kan schade veroorzaken.

 

Hegen babyflessen hebben een extreem brede halsopening en minimale onderdelen. Bovendien, aangezien onze fles geen verborgen hoeken heeft, kun je de Hegen fles snel en simpel met de hand reinigen zonder dat een flessenborstel nodig is, om krassen op de fles te voorkomen. Maar als je dat wilt, kun je zeker een flessenborstel gebruiken om je Hegen fles schoon te maken. Vergeet niet om niet alleen de zijkanten, maar ook de onderkant van de fles grondig schoon te maken.

De Hegen babyfles schoonmaken? De babyfles is vierkant en daardoor heel makkelijk schoon te maken.

 

Bekijk hieronder een Youtube video met uitleg over het schoonmaken van een Hegen babyflesje:

 

Bekijk ons assortiment Hegen babyflesjes