Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Babyfles schoonmaken

Babyfles schoonmaken: waar moet ik op letten?

babyfles schoonmaken

 

Een babyfles goed schoonmaken is zeer belangrijk. Er mogen namelijk geen bacteriën achterblijven in de fles. Het immuunsysteem van jouw baby is nog niet volledig ontwikkeld en daarom zijn ze een stuk vatbaarder voor infecties dan jij. Hieronder volgt een uitleg over het schoonmaken van een babyfles.

 

Iets wat wij vaker horen is dat ouders de Hegen flesjes heel gemakkelijk vinden om schoon te maken. Ouders zijn van andere merken babyflessen gewend aan meerdere kleine onderdeeltjes, zoals bijvoorbeeld schroefdoppen, ventieltjes en smalle vacuümsystemen (die je dan weer met speciale borsteltjes moet schoonmaken) Tevens geven kleine onderdelen een hoger risico op het vormen van bacteriën en schimmels in de fles. De vierkante Hegen fles heeft weinig onderdelen (fles, speen, halsring) en een mooie ruime opening zonder verborgen hoeken, wat geen risico geeft op schimmelvorming. Makkelijk én veilig.

 

Daarnaast zijn sommige flessen zijn niet geschikt om uit koken, of gaan daarna ineens toch lekken. Ook al hoeft het niet meer volgens het officiële protocol, merken wij dat veel ouders het toch fijn vinden om de eerste weken nog uit te koken. Zeker als je baby’tje bijvoorbeeld spruw heeft, is het toch heel belangrijk om extra voorzichtig te zijn omtrent de bacteriën in de fles. Verder horen wij vaak dat andere babyflesjes lelijk worden na het reinigen in de vaatwasser. Er blijft vaak een troebel melklaagje achter waardoor de flessen niet meer mooi helder zijn. Dit maakt het vaak lastig om de aantal ml inhoud nog goed te kunnen aflezen. Door het hoogwaardige medische materiaal PPSU zijn Hegen flessen geschikt voor zowel uitkoken, steriliseren en de vaatwasser. Én.. Hegen flessen blijven mooi helder, hoe vaak je ze ook schoonmaakt.

 

Hegen babyfles schoonmaken

Hegen babyflessen hebben een extreem brede halsopening en minimale onderdelen. Dit maakt het extra gemakkelijk om de babyfles schoon te maken. Bovendien, aangezien onze fles geen verborgen hoeken heeft, kun je de Hegen fles snel en simpel met de hand reinigen zonder dat een flessenborstel nodig is, om krassen op de fles te voorkomen. Maar als je dat wilt, kun je zeker een flessenborstel gebruiken om je Hegen fles schoon te maken. Vergeet niet om niet alleen de zijkanten, maar ook de onderkant van de fles grondig schoon te maken. De babyfles is vierkant en daardoor heel makkelijk schoon te maken.

 

Babyfles schoonmaken

 

De Hegen babyfles schoonmaken? Zie hier onze uitleg:

 

 • Stap 1: Haal het beschermkapje, de halsring en de speen van de fles
 • Stap 2: Haal nu de speen uit de halsring
 • Stap 3: Er zijn 3 opties om je Hegen fles schoon te maken:
  • Maak een sopje met flessenwasmiddel en reinig de onderdelen met de hand of met onze flessenborstel
  • Plaats de onderdelen op het bovenste rek van je vaatwasser en gebruik een programma op een lage temperatuur. Let erop dat je vaatwasser schoon is (regelmatig even reinigen met speciale vaatwasreiniger, zodat er geen vuiligheid blijft hangen) en dat je geen andere vaat met bijvoorbeeld tomatensaus in dezelfde vaat plaatst, hierdoor kunnen de onderdelen van je fles namelijk verkleuren.
  • Steriliseer de onderdelen door middel van stoom-, magnetron- of UV-sterilisatie. Voor de zekerheid raden we aan om tussen de sterilisatiecycli minimaal 15 minuten te wachten. Omdat onze PPSU-flessen bestand zijn tegen -20 ° C tot 180 ° C, vergeet niet te controleren of jouw sterilisator het bovengenoemde temperatuurbereik niet overschrijdt.

 

Bekijk hieronder een Youtube video met nog meer uitleg over het schoonmaken van een Hegen babyflesje:

 

Bekijk ons assortiment Hegen babyflesjes

 

Hoe kun je je babyfles schoonmaken?

Reinigen: Was uw handen altijd met zeep voordat u schoonmaakt, steriliseert en voedt. Vóór het eerste gebruik, alle onderdelen van het product demonteren, reinigen met flessenwasmiddel en grondig afspoelen in schoon water, alvorens te steriliseren. Dit is om hygiëne te garanderen. Haal altijd alle onderdelen uit elkaar en reinig het product onmiddellijk na gebruik met flessenwasmiddel.

 

Tips babyfles schoonmaken:

 • Vermijd bij gebruik van een vaatwasser (alleen bovenste rek) instellingen voor hoge temperaturen zoals ” hygiënisch schoon” of “intensief programma” die onderdelen kunnen vervormen. Gebruik geen chemisch agressieve of schurende reinigingsmiddelen, oplosmiddelen of antibacteriële reinigingsmiddelen, omdat deze het product kunnen beschadigen.
 • Wees extra voorzichtig bij het reinigen van de Anti-koliek ventilatieopening in de speen. Reinig de Anti-koliek ventilatieopening en de speenopening voorzichtig schoon met warm water. Omdat de speen delicaat is, kan agressieve behandeling ervoor zorgen dat de Anti-koliek ventilatieopening splitst, wat lekkages kan veroorzaken. Gebruik geen speenborstel of een ander hulpmiddel om de Anti-koliek ventilatieopening in de speen te reinigen die deze eventueel kan beschadigen.
 • Het reinigen van het product met een draadborstel kan krassen veroorzaken.
 • Vergeet niet om alle zijdes, evenals de bodem en de deksels van de flessen te reinigen. Draai de speen niet binnenstebuiten om te reinigen. Dit kan schade veroorzaken.