Op basis van 172 Amazon reviews: 5/5
5/5

Babyshower tips

10 unieke babyshower tips en ideeën

Hegen geeft jou 10 babyshower tips. Wij snappen dat het plannen van de perfecte babyshower een hele klus kan zijn. Of je nu de toekomstige mama bent of haar zus, nicht, tante of beste vriendin, het lijkt vaak alsof alles al eerder is gedaan. Laat dit je niet ontmoedigen! Ook al heeft iemand anbabyshower-tipsders dat geweldige babyshower idee bedacht dat je op internet hebt gezien, je kunt dit evengoed gebruiken als inspiratie voor je eigen feestje. De experts van Hegen zijn hier om je de best mogelijke inspiratie te bieden. We hebben 10 unieke babyshower ideeën samengesteld die zorgen voor een onvergetelijk babyshower! En aangezien veel mensen zich door corona tegenwoordig noodgedwongen tot virtuele babyshowers wenden, geven we onderaan dit artikel ook tips en ideeën voor het organiseren van een corona-proof babyshower.

Maar voordat we overal op ingaan, beginnen we met de basis: wie, wat, wanneer, waar en waarom een babyshower geven?

 

Waarom een babyshower?

 

Het simpele antwoord is omdat het zowel leuk als productief is. Een babyshower kan de aanstaande ouders helpen zich minder overweldigd te voelen. Dat is in feite een belangrijk doel van een babyshower: de ouders mentaal voorbereiden op de belangrijke taak die komen gaat. Zoals iedere ouder weet hebben baby’s VEEL dingen nodig. Babyshower cadeaus van liefhebbende vrienden en familie kunnen er veel toe bijdragen dat in alle benodigdheden wordt voorzien. Het geven van de essentiële dingen, zoals luiers, flesjes en verzorgingsproducten (voor baby’s en mama’s), helpt ook om het gevoel van ‘heb ik alles wel in huis?’ te verminderen wat alle nieuwe ouders herkennen. Maar ook ouders van hun tweede en derde kindjes zijn bezorgd over het nieuwe leven dat onderweg is. Wie heeft dat niet? Praten en lachen over de avonturen (en tegenslagen) van het ouderschap kan die angst aanzienlijk verminderen.

 

Wie moet de babyshower plannen en hosten?

 

Wiens taak is het om een babyshower te geven voor een aanstaande moeder? Kan een beste vriend, collega of buurman de babyshower plannen, of moet je het aan een familielid overlaten? Het antwoord is dat iedereen die wil en kan, welkom is om een babyshower te geven. Het maakt niet echt uit wie de festiviteiten plant en organiseert, als het maar wordt gedaan. Bovendien kunnen er soms meer dan één babyshower zijn, waarbij elke babyshower verschillende groepen mensen omvat. Bijvoorbeeld een babyshower voor vrienden en familie en eentje met collega’s.

 

Wanneer moet je de babyshower houden?

 

Ons advies bij het regelen van een datum voor het feest is: wacht niet te lang! Zelfs als je beste vriendin pas een week geleden heeft ontdekt dat ze zwanger is, kun je nu alvast beginnen met het plannen van de babyshower. En wees niet bang om in het tweede trimester de babyshower te houden, in plaats van te wachten tot het derde trimester. We raden dit aan om twee zeer belangrijke redenen:

• Het zorgt ervoor dat de aanstaande mama genoeg energie heeft om van haar babyshower te genieten.
• Het geeft de aanstaande ouders alle tijd om alle benodigdheden te kopen die ze nog nodig hebben na de babyshower.

 

Waar moet je het feest organiseren?

 

De locatie van je babyshower hangt volledig af van de gastenlijst en de sfeer die je wilt creëren! Een paar verschillende locatie ideeën voor je babyshower zijn: als het lekker weer zijn bijvoorbeeld de achtertuin of een plaatselijk park geweldige locaties. Een alternatief (en een snelle schoonmaak!) is een babyshower geven in een restaurant of café. En natuurlijk zijn je woonkamer of keuken de perfecte plek voor zowat elke babyshower! Qua locatie zijn de mogelijkheden eindeloos.

 

Wie moet je uitnodigen voor de babyshower?

 

Hier een tip waar elke babyshower planner zich aan zou moeten houden: houd het dichtbij. Nodig alleen de mensen uit die het dichtst bij de kersverse ouders staan, zodat niemand zich verplicht voelt om aanwezig te zijn. Als dat slechts vier vrienden en hun partners betekent, dan is dat maar zo. De grootte van de groep maakt niet uit als het om babyshowers gaat. Trap niet in de val door te proberen de gastvrouw met de meeste gasten te zijn. Ouders, hechte familie en een paar vriendinnen vormen de ideale gastenlijst voor een onvergetelijke babyshower.

 

Wat moet je doen tijdens de babyshower?

 

Dit, samen met hoe je moet decoreren, is waarschijnlijk de grootste vraag die je hebt. Het is moeilijk om een babyshower te plannen die iedereen leuk vindt, dus houd er rekening mee dat de voorkeuren van de zwangere mama prioriteit hebben! Zorg ervoor dat je haar vraagt wat ze wil doen tijdens haar babyshower. Normaal gesproken omvat een babyshower lekker eten, een paar spelletjes (of knutselen, maar daarover later meer) en cadeautjes openen. En natuurlijk genoeg tijd om bij te praten!

 

Babyshower cadeaus tips

 

Over cadeaus gesproken, zorg ervoor dat je alvast een lijstje krijgt van de aanstaande moeder vobabyshower cadeau tipsordat de babyshower uitnodigingen de deur uitgaan. Je wilt het de gasten gemakkelijk maken om te weten wat ze moeten kopen. Dit kan bijvoorbeeld met lijstje.nl: een online lijstje wat je op de uitnodiging zet, en waar gasten meteen de cadeaus kunnen afstrepen zodat je niks dubbel krijgt. Cadeaus kunnen praktisch of een verwennerij zijn. Hierbij wat originele babyshower cadeau ideeën als er geen lijstje is:
• Zwangerschapspyjama
• Een restaurant cadeaukaart voor een datenight wanneer de baby geboren is
• Zwangerschapsmassage cadeaubon
• Huisgemaakte diepvriesmaaltijden voor de kraamweek
• Een receptenboek voor babyvoeding

 

Babyshower hapjes ideeën

 

Babyshowers zijn ontzettend leuk maar ook veel werk, vooral als het om het eten gaat. Uiteraard moeten de babyshower hapjes schattig zijn- maar niemand wilt hier dagenlang mee bezig zijn. Gelukkig zijn er veel heerlijke babyshower hapjes ideeën die niet veel tijd of speciale vaardigheden kosten om te maken:

 

Lange vingers met muisjes

Dit hapje is heel simpel om te maken en het ziet er feestelijk uit. Je dipt de lange vinger in gesmolten witte chocolade en daarna in de roze of blauwe muisjes. In plaats van lange vingers kun je dit bijvoorbeeld ook doen met slagroom soesjes, Nijntje koekjes of (mini) stroopwafels.

 

Cakepops

babyshower hapjes hegen

Maak heerlijke cakepops door een kant-en-klare cake te verkruimelen en te mengen met roomkaas en poedersuiker. Rol er bolletjes van en steek er een stokje in. Haal de cakepops door gesmolten witte chocolade en besprenkel ze met roze of blauwe muisjes.

 

Baby worstenbroodjes

Je kunt bladerdeeg hapjes maken door een cocktail worstje te rollen in een half plakje bladerdeeg. Wikkel het worstje zo dat het lijkt alsof het baby’tje in een deken zit gewikkeld.

Als alle gasten van de Babyshower helpen met het maken van hapjes is het goed om van te voren af te spreken wie wat maakt. Zo kun je ervoor zorgen dat alle hapjes verschillend zijn. Je kunt dan ook zorgen voor een goede mix tussen zoete en hartige hapjes. Vergeet naast alle hapjes het drinken niet: fruitwater, thee, koffie, alcoholvrije champagne, etc.

 

Babyshower spelletjes

 

Het vieren van de aanstaande komst van een baby is een goede reden voor vrienden, familie en collega’s om samen te komen. Bekijk onze inspirerende babyshower spelletjes ideeën om van de babyshower een onvergetelijke ervaring te maken. Als je babyshower een thema heeft, ben je al op de goede weg. Maar als je je nog in de vroege planningsfase bevindt, kunnen sommige van deze ideeën u helpen bij het kiezen van de persoonlijkheid van het feest. Hieronder geven wij een aantal leuke tips voor babyshower spelletjes:

 

Wat zegt mijn partner?

Laat de partner van de zwangere van tevoren een lijst met vragen beantwoorden over de mama, bijvoorbeeld: Wat is haar slechtste / leukste eigenschap? Wat is haar lievelingseten? Wat is onze favoriete serie? Wie heeft de babynaam verzonnen? Wie van ons twee is het meest opgeruimd/grappig/slim? En laat de mama to-be deze vragen beantwoorden. Lachen gegarandeerd!

 

Don’t say baby

Zet een timer op 15 minuten waarbij niemand het woord baby mag gebruiken. De eerste die af is moet een hapje van een potje babyvoeding nemen!

 

Invulkaarten

Raad het gewicht, de naam, de uitgerekende datum en nog veel meer! Combineer de kaarten in een mapje voor de mama to-be om mee naar huis te nemen. Download de gratis invulkaarten hier:

Gratis babyshower invulkaarten downloaden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download direct de babyshower invulkaarten!

 

Babyshower geven voor een tweede of derde kind?

 

Een babyshower is een viering van het leven. Moet je volgens die definitie dan alleen het eerstgeboren kind vieren? Natuurlijk niet. Twee, drie, vijf – Vier ze allemaal alsof ze de eerste zijn! Maar ga er niet vanuit dat de tweede babyshower precies hetzelfde moet zijn als de eerste. Misschien plan je de tweede of derde keer een intieme brunch met alleen een paar echte goede vriendinnen. De aanstaande ouders hebben waarschijnlijk toch alles wat ze nodig hebben, dus ga gewoon en heb plezier!

Nu we een paar tips voor babyshower hebben besproken, is het tijd om naar het leuke gedeelte te gaan: babyshower ideeën! Om je te helpen bij het plannen van de best mogelijke feest, volgen hier 19 ideeën voor een persoonlijke babyshower.

 

10 unieke babyshower tips

Hieronder geeft Hegen jou 10 unieke babyshower tips die je kunt gebruiken voor het organiseren van een babyshower.

 

1) Nodig de partners ook uit

Babyshowers zijn traditioneel alleen voor de zwangere dames, maar wil je echt origineel zijn? Nodig dan ook de partners en zijn of haar vrienden uit.

 

2) Denk buitenshuis

Als het goed weer is, breng het feest dan naar buiten! Steek de barbecue aan en organiseer enkele buitenspelletjes, zoals waterballon of een midgetgolfen. Als barbecueën niet jouw ding is, kun je ook een grote tent opzetten en het feest laten verzorgen.

 

3) Houdt een Babyshower High Tea

Herinner je je de theekransjes die je hield toen je een kind was? Nu kun je er echt eentje organiseren! Geef in de uitnodiging aan wat jullie gaan doen en wat de gasten moeten dragen. Haal dan het porselein, de sandwiches, cupcakes en mooie theepotten en theekopjes tevoorschijn! En als een theekransje klinkt als een geweldig idee voor een babyshower, maar de gedachte om er een te plannen je nerveus maakt, laat iedereen dan wat meenemen. Dat scheelt je een hoop werk én het zorgt voor een extra saamhorigheidsgevoel als jullie het feestje samen hebben geregeld. Schrijf de recepten op notitiekaartjes als een bijzonder aandenken.

 

4) Ga knutselen!

Is de aanstaande moeder een crea-bea? Waarom dan niet gezellig samen knutselen? Het is een leuke manier om samen tijd door te brengen, en de knutselwerken kunnen dienen als cadeautjes voor de aanstaande moeder! Deel bijvoorbeeld effen rompertjes uit en laat iedereen zich creatief uitleven met (veilige) verf, glitters en patchwork. Andere knutselideeën voor babyshowers zijn het schilderen van houten babyhangers, maken van hoofdbanden en strikken voor een babymeisje of het versieren van houten of kartonnen letters om in de babykamer op te hangen. Het is een leuke feestactiviteit en een speciaal cadeau voor het aanstaande kleintje. Laat de aanstaande moeder haar drie beste ontwerpen kiezen en leuke “prijzen” uitdelen.

 

5) Speel babyshower spelletjes

De juiste spelletjes kunnen een babyshower maken of breken. We hebben hierboven al een aantal leuke voorbeelden genoemd. Hier zijn nog drie tips voor leuke babyshower spelletjes:

• Laat elke gast een babyfoto meenemen en raad wie welke baby is.
• Combineer babynamen met hun beroemde ouders.
• Schrijf babykenmerken op (bijv. oogkleur, temperament, haarkleur enz.) en laat de zwangere mama opschrijven of ze wilt dat de baby deze eigenschappen van haar of de vader krijgt.

 

6) Maak het kindvriendelijk

Meestal zie je geen kinderen bij babyshowers, althans niet de oudere kinderen. Maar dit is de perfecte gelegenheid voor de aanstaande broer of zus om hun nieuwe broer of zus te verwelkomen. Natuurlijk kijken zij ook ui op de komst van het nieuwe kleintje! Met dit type babyshower is er geen druk om elk klein detail op zijn plaats te houden. Laat de stress van het decoreren achter je en maak het gewoon feestelijk!

 

7) Woorden van wijsheid

Voor een nieuwe moeder is het een geschenk van onschatbare waarde om advies en wijsheid te krijgen van degenen die het dichtst bij haar staan, en deze weg al hebben bewandeld. Het is echt aan jou hoe je dit idee wilt integreren in de babyshower, maar hier zijn alvast twee tips:

• Boek der Wijsheid – Geef een notitieboekje rond bij de babyshower. Laat iedereen een aanmoedigingsbriefje schrijven of wat advies geven voor de aanstaande moeder. Zeg haar dat ze het niet moet openen of lezen totdat ze aan het bevallen is.. of na de bevalling. Dit geeft haar iets om naar uit te kijken.
• De Mand der Wijsheid – Een ander idee is om een mand te vullen met items die speciaal voor mama zijn bedoeld. Dit kunnen dingen zijn die alleen voor haar zijn of dingen die symboliseren waar je tijdens het moederschap op vertrouwt en van houdt. Of je kunt de mand gewoon vullen met babybenodigdheden.

 

8) Gepersonaliseerde luiers

Als je een baby krijgt, lijkt het alsof er altijd een vuile luier is om te verschonen! Maak die toekomstige luierwissels leuker voor mama en papa met deze leuke babyshower activiteit. Voorzie de babyshower gasten van luiers en (veilige) permanente markers. Schrijf bemoedigende of grappige berichten voor mama en papa op de luiers. Maak een grote luiertaart van alle gepersonaliseerde luiers. Dit zal ze maanden later nog laten glimlachen!

 

9) Mocktailparty!

Alleen omdat de zwangere mama geen alcohol kan drinken, wil nog niet zeggen dat je geen geweldige drankjes kunt serveren. Serveer heerlijke mocktails of nog leuker: zet een DIY mocktailbar op waar gasten ze zelf kunnen maken! Voorzie de bar van alle benodigde ingrediënten evenals een paar recepten die gasten kunnen volgen als ze dat willen.

 

10) Coronaproof babyshower

Onze laatste tip is er eentje waar de vooral de laatste tijd veel vraag voor tips en ideeen voor krijgen: namelijk een coronaproof babyshower. Virtuele babyshowers zijn voor de meeste mensen niet echt de norm. Maar ze zijn een geweldige optie voor vrienden en familie die kilometers van elkaar verwijderd zijn, of voor groepen die om gezondheidsredenen niet bij elkaar willen komen. En een online babyshower kan nog steeds een enorm succes zijn en ervoor zorgen dat de aanstaande moeder zich geliefd, gevierd en klaar voelt voor haar kleintje! Blijf lezen voor een paar van onze favoriete virtuele babyshower ideeën en tips om evengoed een superleuke babyshower te geven.

Dit waren 10 unieke babyshower tips van Hegen.

 

Ideeën voor een virtuele babyshower

 

Maak een video

Voor dit geschenk hoef je alleen maar jezelf op te nemen met een leuk en lief berichtje voor de aanstaande ouders en de baby. De babyshower organisator plakt alle filmpjes aan elkaar en stuurt het naar de mama en papa in-spé. Een bijzonder gebaar in bijzondere tijden!

 

Houdt een online babyshower

Verplaats het feestje online! Zorg dat iedereen bijvoorbeeld in dezelfde kleuren voor de camera zit, zodat het toch nog feestelijk oogt. Stuur van tevoren een programma van de virtuele babyshower door, zodat het niet chaotisch wordt en je de leiding kunt nemen wanneer je naar het volgende gedeelte gaat. Een online babyshower planning kan er als volgt uitzien:

• Surprise! Laat iedereen klaar zitten, en geef als laatste de mama to-be de toegangscode. Zeg dat je alleen even 1 op 1 wilt bijkletsen met haar. Als ze jullie dan allemaal ziet zitten kunnen jullie haar toch nog verrassen!
• Introductie: Laat iedereen zich even kort voorstellen en zeggen hoe ze de mama to-be kennen.
• Spelletjes: Kies 2 of 3 spelletjes om te spelen en houdt de leiding. Hierbij wat leuke tips voor online babyshower spelletjes:

 

Noem het nummer

In dit spel speelt de organisator een kinderliedje of slaapliedje af zonder iedereen te vertellen hoe het heet. Bedenk een codewoord, bijvoorbeeld: POEPLUIER. De eerste persoon die het codewoord roept en vervolgens de naam van het nummer correct uitspreekt, krijgt een punt.

 

Wie is wie

Om je voor te bereiden op dit spel, moet je elke gast vragen om je van tevoren een van hun babyfoto’s te sturen. Om te spelen laat de gastheer iedereen een foto zien en de gasten beslissen welke babyfoto bij welke volwassene hoort.

 

Hints

Hints spelen is altijd goed om te lachen en online kun je het makkelijk spelen. Laat de gasten een baby-gerelateerd onderwerp of handeling uitbeelden. Bedenk weer een codewoord, en de eerste persoon die het codewoord roept en vervolgens het onderwerp correct raadt, krijgt een punt.

 

Cadeautjes  openen

Betrek de partner van de mama to-be in het complot en laat hem de kamer in komen met alle cadeautjes, die jullie van te voren hebben verstuurd. Een extra grote verrassing voor de zwangere! Laat haar 1 voor 1 de cadeautjes openen, en laat de gever er een lief kaartje bijstoppen die ze moet voorlezen. Tranen gegarandeerd!
Zoek je nog een leuk cadeau? Bekijk het assortiment van Hegen. Dit waren alle babyshower tips van Hegen.

 

 

Klik hier om het youtube kanaal van Hegen te bekijken.