Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Borstschild maat opmeten

Hoe moet je je borstschild maat opmeten?

Hegen’s kolfapparaten bieden een universeel borstschild dat past op de meeste tepels van 24mm t/m 27mm. In 2022 lanceren wij tevens twee nieuwe borstschildmaten: 21mm en 27mm. Tot die tijd maken we gebruik van inzetjes om het borstschild te verkleinen. Lees meer hieronder. Hoe meet je je tepels op voor het juiste maat borstschild? Scroll onder naar deze pagina voor onze gratis borstchild opmeten hulpgids!

 

1. Meet je tepel (dus niet het tepelhof) op met een meetlint (tip: 1 cm = 10 mm)

2. Tel hierbij ongeveer 3 mm op

3. Dit is jouw maat voor een Hegen borstschild!

 

Jouw tepelmaat De borstschild maat
Tot 13mm Selecteer maat 17mm
Tot 15mm Selecteer maat 19mm
Tot 17mm Selecteer maat 21mm
Tot 23mm Selecteer maat 22 t/m 27

 

Is je borstschildmaat kleiner dan 24mm? Je kunt de Hegen borstschilden verkleinen met de borstschildverkleiners van MayMom. Deze steek je in de Hegen kolfbasis. Je kunt kiezen uit de maten 17mm, 19mm en 21mm. Klik hier om de kolf te bestellen in de juiste maat

 

Tips voor je borstschild maat opmeten

Let op de volgende situaties voor het juiste borstschildmaat, dit is niet goed:

  • Je tepel zit geplet in de tunnel i.p.v. dat hij vrij beweegt
  • Je tepel is uitgerekt na de kolfsessie
  • Teveel van het tepelhof (dus niet je tepel zelf) trekt de tunnel in tijdens het kolven
  • Je tepel en/of tepelhof trekt wit weg
  • Roodheid van de borst
  • Je voelt na een kolfsessie dat je borsten nog vol zitten met melk

Gratis borstschild opmeten hulpgids

Print deze gids uit om jouw borstschild mee op te meten:

Borstschild maat opmeten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolven met het juiste borstschild om zoveel mogelijk melk te geven aan jouw baby

Kolven kan voor veel nieuwe moeders erg nuttig zijn. Je kunt je baby alle geweldige voordelen van jouw moedermelk blijven geven terwijl jij je routine weer oppakt. Of je nu ‘s middags op pad gaat, weer aan het werk gaat of op reis gaat, kolven kan gemakkelijk zijn; en nog makkelijker met de juiste accessoires! Het hebben van de juiste maat borstschild is hiervoor essentieel. Het is niet alleen een kwestie van comfort, het gebruik van de juiste maat borstschild tijdens het kolven is ook belangrijk om zo veel mogelijk milliliters te kunnen kolven. Jouw einddoel van kolven voor je kleintje is om zoveel mogelijk uit je kolfsessies te halen, en een te groot of te klein borstschild kan een grote invloed hebben op de hoeveelheid melk die je kunt afkolven. Een borstschild past tijdens het kolven over je tepel. Het helpt melk uit je borst af te kolven door een afdichting rond je tepelhof te creëren. De zuigkracht van de kolf trekt je tepel de tunnel in en kolft melk af, die zich verzamelt in de fles die aan het de kolfschild is bevestigd. Je borstschild moet tijdens de hele kolfsessie comfortabel aanvoelen. Een borstschild van hoge kwaliteit maximaliseert je melkproductie en helpt om verstopte melkkanalen te voorkomen. Daarom is het belangrijk om een borstschild te vinden dat goed bij je past. Je zult ontdekken dat elke borst een andere maat schild nodig heeft!