Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Borstkolf kopen

De juiste borstkolf kopen / kolfapparaat kopen

 

Waar moet je op letten bij het kopen van de juiste borstkolf? Een borstkolf kopen is een belangrijk moment, en vereist goed onderzoek vooraf. Wat is je budget en wat vind je belangrijk? Een stille of juist krachtige kolf? Een kolf die weinig hoeft te worden opgeladen of een kolf die weinig onderdelen heeft?

 

Elektrische kolf

De elektrische kolf van Hegen is geschikt voor zowel moeders die nog nooit hebben gekolfd, als voor moeders die al hebben gekolfd. Als je baby gezond is en de borstvoeding goed verloopt, is er geen haast bij om te beginnen met het geven van flesjes afgekolfde melk. In de eerste weken na de geboorte werken jij en je baby samen aan het op gang brengen en opbouwen van je melkproductie, terwijl je kleintje goed aan de borst leert drinken. Klik hier voor meer informatie over onze elektrische kolf.

borstkolf kopen

Maar tóch zijn er verschillende redenen waarom het verstandig is om alvast flesjes in huis te hebben vóór de geboorte van je baby. Niks vervelender om tijdens de (soms ietwat chaotische) newborn periode gehaast een beslissing te moeten nemen over het kiezen van het juiste flesje. Voorbeelden:
• Je baby wil of kan (door medische redenen) niet aan de borst drinken.*
• Jij en je partner willen graag allebei kunnen voeden, bijvoorbeeld omdat je een heftige bevalling hebt gehad.

• Je vindt het niet fijn om borstvoeding in het openbaar te geven, wanneer jullie de deur uitgaan.
Als een van de bovenstaande situaties zich voordoet is het fijn om evengoed te kunnen doorgaan met borstvoeding, door middel van kolven en flesjes geven. Zo kun je tóch je borstvoedingsreis verlengen!

 

Hegen Dubbele Kolf Instructievideo from Hegen Netherlands on Vimeo.

 

Kolven en voeden

kolfapparaat kopen

In 3 stappen kolven, bewaren en voeden:
1. Kolf je melk elektrisch of handmatig direct in de Hegen fles
2. Klik de opslagdeksels op de fles en bewaar je melk luchtdicht en lekvrij (je kunt de Hegen flessen diepvriezen tot -20 graden)
3. Wissel het deksel voor de speen en voed je kindje (zonder dat je melk hoeft over te gieten, en belangrijke vitamines & mineralen verloren gaan!)

 

 

Klantenbeoordeling Hegen kolf:

Merel, mama van Koos Maartje
Wij hebben voor het kolf apparaat van Hegen gekozen omdat deze gebruiksvriendelijk oogt en vanwege de gemakkelijke lijkende flesjes. Ik ben voor het eerst moeder geworden en heb geen ervaring met eerdere of andere kolf apparatuur.
Het Hegen kolf apparaat is mij zeer goed bevallen, erg gemakkelijk in gebruik en een fijn systeem om in elkaar te zetten. De borstschild sluit goed aan waardoor de borst volledig vacuüm wordt gezogen en er geen kostbare melk verloren gaat. De verschillende standen in het kolven zijn prettig, zo is er altijd een juiste die bij je past. Deze standen zijn ook erg gemakkelijk om in te stellen en heeft een massage functie, echter heb ik van deze weinig gebruik gemaakt. Het kolf apparaat houdt prettig vast en blijft goed zitten in een kolf bh. Het handige van de kolf flesjes is dat je er direct de fles mee kan geven zonder het in een andere fles te moeten overgieten omdat er alleen een speen op geklikt hoeft te worden. Flesjes zijn echt een aanrader vanwege het mogelijke opslaan en later te gebruiken als voedingspotjes of andere doeleinden.
Ook werkt het schoonmaken heel eenvoudig, alles is goed te reinigen en heeft geen moeilijk bereikbare plekken of andere ongemakken. Dit geldt ook voor de flesjes. Hygiëne met zo’n kleine staat voorop bij ons en Hegen is zo gebruiksvriendelijk dat dit hierbij een fijn gevoel bij heeft gegeven.

 

Paar overige pluspunten van Hegen:

– geen borstontstekingen gehad
– baby heeft geen last gehad van lucht tijdens fles, werkt echt goed.

 

Borstontsteking

De elektronische kolf van Hegen heeft als énige kolf een revolutionaire kneedmassage functie. Deze unieke massagefunctie helpt vermoeide spieren te kalmeren voor, tijdens en na het kolven. De stimulator creëert een zacht cupping- en kneedgevoel om spanning in de spieren te verminderen en moeders met een relaxt gevoel te laten kolven. Moeders hebben soms last van verstopte melkkanaaltjes. Bij een verstopt melkkanaaltje heb je een pijnlijke, gezwollen harde plek in de borst. Het is ook mogelijk dat een verstopt melkkanaaltje overgaat in borstontsteking (mastitis), en dat wil je ten alle tijden voorkomen! Gebruik de massage functie op het dubbele elektrische kolfapparaat van Hegen om het melkkanaaltje los te masseren, en de melkstroom weer op gang te brengen. Of laat je partner je vermoeide spieren eens lekker losmasseren, en pas op dat hij/zij hem niet inpikt!

 

Zorgverzekering elektrische borstkolf

TIP: Bij een aantal verzekeraars krijg je geld terug bij het gebruik van elektrische borstkolf. Het gaat hierbij om de kosten voor de verhuur, of een bijdrage in de aanschafprijs van de kolf. Check of dit geldig is voor jouw zorgverzekering, zodat je eind 2020 eventueel nog kunt switchen!

Bekijk hieronder de video met uitleg over de Elektrische borstkolf.

 

Wil je de borstkolf kopen / kolfapparaat kopen? 

Klik hier om de Elektrische Borstkolf van Hegen te kopen.

Op onze Instagram delen we ook tips en informatie over onze producten. Klik hier om naar onze Instagram te gaan.