Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Flesweigeraar en Flesweigeren: hoe ga je hier als ouder mee om?

flesweigeraar flesweigeren
Flesweigeraars zijn baby’s die weigeren om uit een fles te drinken, zelfs als ze al borstvoeding hebben gehad. Dit kan voor ouders erg frustrerend zijn, omdat ze dan vaak geen andere keuze hebben dan hun baby de hele dag bij zich te houden om borstvoeding te geven. Gelukkig zijn er manieren om dit probleem aan te pakken.

Lactatiekundige Sophie Smith heeft hierover een aantal adviezen: “Het is belangrijk om te beseffen dat flesweigeraars niet per se een afkeer hebben van de fles zelf. Vaak hebben ze gewoon een voorkeur voor de borst en moeten ze wennen aan de textuur van de fles. Het kan ook zijn dat ze gewoon moeite hebben met het drinken uit een fles omdat ze dat minder vaak doen dan aan de borst.”

Volgens Smith is het daarom belangrijk om geduldig te zijn en je baby de tijd te geven om te wennen aan de fles. Begin met het aanbieden van de fles op momenten waarop je baby rustig is en niet te hongerig. Probeer verschillende flessen en speentjes uit om te kijken wat het beste werkt voor je baby. Het kan ook helpen om de fles te verwarmen en de speen te bevochtigen met een beetje moedermelk of kunstvoeding, om het vertrouwder te maken voor je baby.

Het is ook belangrijk om te zorgen voor een ontspannen en rustige sfeer tijdens het voeden. Houd je baby dicht bij je en maak oogcontact. Laat je baby zelf het tempo bepalen en probeer niet te veel druk uit te oefenen. Blijf rustig en geduldig, ook als je baby nog steeds weigert om uit de fles te drinken. Als het probleem aanhoudt, is het verstandig om contact op te nemen met een lactatiekundige. Een lactatiekundige kan je helpen om de oorzaak van het probleem te achterhalen en je advies geven over hoe je het beste verder kunt gaan. Bron: Sophie Smith https://www.lactatiekundige.nl/flesweigeraars/

 

Flesweigeraar en Flesweigeren: Oorzaken en Oplossingen

Als ouder kan het ontzettend frustrerend zijn wanneer je baby weigert om uit een fles te drinken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een voorkeur voor borstvoeding, een slechte zuigkracht of een verkeerde fleskeuze. In dit artikel bespreken we de mogelijke oorzaken van flesweigeren en geven we oplossingen om dit probleem te verhelpen. We zullen ook de Hegen babyfles bespreken, die vaak wordt geaccepteerd door flesweigeraars.

 

Oorzaken van Flesweigeren

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom een baby weigert om uit een fles te drinken. Hieronder bespreken we enkele mogelijke oorzaken.

 

Baby’s die borstvoeding krijgen, kunnen soms weigeren om uit een fles te drinken omdat ze gewend zijn om aan de borst te drinken. Het verschil tussen drinken uit een fles en drinken aan de borst kan voor sommige baby’s te groot zijn. Daarom kan het helpen om een fles te kiezen die qua vorm en speen het meest lijkt op de borst.
Sommige baby’s hebben moeite met zuigen en kunnen daarom moeite hebben met drinken uit een fles. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij premature baby’s of baby’s met een zuigprobleem. In dit geval kan het helpen om een fles te kiezen met een speen die de zuigkracht van de baby ondersteunt.
Een verkeerde fleskeuze kan ook een reden zijn voor flesweigeren. Sommige baby’s hebben bijvoorbeeld moeite met het slikken van lucht tijdens het drinken, wat kan leiden tot krampjes en andere problemen. In dit geval kan een fles met een speciaal ontworpen luchtventiel helpen om dit probleem op te lossen.

 

Oplossingen voor Flesweigeren

Als je baby weigert om uit een fles te drinken, zijn er verschillende oplossingen die je kunt proberen. Hieronder bespreken we enkele mogelijke oplossingen.

 

Het kan helpen om verschillende flessen en spenen te proberen om te zien welke je baby het beste accepteert. Zoals eerder genoemd, kan een fles met een speen die qua vorm en textuur het meest lijkt op de borst helpen bij baby’s die borstvoeding krijgen. Als je baby moeite heeft met zuigen, kan een fles met een speen die de zuigkracht ondersteunt, helpen. Als je baby moeite heeft met het slikken van lucht tijdens het drinken, kan een fles met een speciaal ontworpen luchtventiel helpen.
Sommige baby’s weigeren een fles als ze liggend worden gevoed. Het kan helpen om de fles op een andere manier te ge ven, zoals in een meer verticale positie, zodat de baby de fles beter kan vasthouden en de melk beter kan doorslikken.
Soms weigeren baby’s een fles vanwege de aanwezigheid van de ouder. Het kan helpen om iemand anders de fles te laten geven, zodat de baby niet afgeleid wordt door de aanwezigheid van de ouder.
Een ontspannen sfeer kan helpen om de stress van het drinken uit een fles te verminderen. Zorg ervoor dat de baby in een rustige omgeving is en houd de sfeer ontspannen tijdens het geven van de fles.

 

De Hegen Babyfles

De Hegen babyfles is een innovatieve fles die vaak wordt geaccepteerd door flesweigeraars. De fles heeft een uniek ontwerp met een speen die qua vorm en textuur lijkt op de borst, waardoor de fles vaak goed wordt geaccepteerd door baby’s die borstvoeding krijgen. Bij borstvoeding laat je je kindje het tempo zelf bepalen, dus waarom bij een flesje geven niet? De Hegen speen maakt het mogelijk om therapeutisch te voeden omdat deze een asymmetrische speen heeft, waardoor je de fles minder scherp hoeft te kantelen. Al deze eigenschappen maken de Hegen fles een goede optie voor ouders die moeite hebben om hun baby uit een fles te laten drinken.

 

Flesweigeraar Hegen fles proberen? De Hegen fles een een goede optie voor baby’s die de fles weigeren

De Hegen fles staat bekend om zijn innovatieve ontwerp en de goede resultaten bij baby’s die flesweigeraars zijn. Dit komt door de unieke kenmerken van de fles, die ervoor zorgen dat de baby een natuurlijke zuigbeweging kan maken, vergelijkbaar met het drinken aan de borst. De goede resultaten van de Hegen fles bij flesweigeraars zijn te danken aan de ultrazachte asymmetrische speen waarmee je therapeutisch kunt voeden, wat ervoor zorgt dat de baby zich meer op zijn gemak voelt tijdens het drinken en daardoor beter in staat is om de fles te accepteren. Dit kan een enorme opluchting zijn voor ouders die moeite hebben gehad om hun baby aan de fles te laten wennen en die op zoek zijn naar een oplossing die werkt.

 

Conclusie

Flesweigeren kan een uitdagend probleem zijn voor ouders, maar er zijn verschillende oorzaken en oplossingen die kunnen helpen. Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende flessen en spenen om te zien welke het beste werkt voor je baby. De Hegen babyfles is een optie die vaak wordt geaccepteerd door flesweigeraars vanwege het innovatieve ontwerp en de eigenschappen die de zuigkracht van de baby ondersteunen. Door deze oplossingen en producten te overwegen, kunnen ouders ervoor zorgen dat hun baby goed gevoed en tevreden blijft.