Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

PPSU Babyfles

PPSU babyfles

Ouders zijn tegenwoordig heel bewust bezig met de materialen van babyproducten. Voor een babyflesje wil je uiteraard dat dit 100% veilig is voor jouw (aanstaande) baby. Hegen flessen zijn gemaakt van het materiaal PPSU, een hoogwaardig materiaal wat in de medische wereld en ruimtevaart wordt gebruikt. PPSU is van nature BPA, BPS en PVC vrij, neemt geen geur of kleur op en combineert de voordelen van glas en plastic. Het materiaal PPSU is veel beter bestand tegen hitte dan andere plasticsoorten, wat PPSU een stuk minder gevoelig maakt voor het lekken van microplastics. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat PPSU geen microplastics afscheid, wat PP en PES flessen wel doen.

 

Andere flessenmerken adverteren altijd over “BPA-vrij” (dit zijn de plastic soorten PP en PES) maar dit stofje is wettelijk verboden en dus logisch dat het niet in een fles mag zitten. Echter BPS-vrij zie je bijna nooit, dit omdat het op dit moment nog niet verboden is, maar de Europese Unie* wil ook BPS (en alle andere bisphenols) gaan verbieden vanaf 2025. Bij ons zit je met PPSU dus nu al veilig!

 

Reguliere babyflessen worden gemaakt van de zachte plasticsoorten PP en PES, die tijdens het gebruik snel terug lopen in kwaliteit. Het grootste probleem met plastic flessen is “uitloging”. Aangezien we onze flessen vaak op hoge temperatuur reinigen is de realiteit dat er schadelijke chemicaliën vrijkomen in de melk waarmee het in contact komt. Hoewel PP flessen hitte tot 100°C kunnen weerstaan, kunnen ze na verloop van tijd hun transparantie verliezen (je flessen krijgen dan een melkachtige kleur)  door frequente sterilisatie en blootstelling aan kokend water. Dit is geen goed teken, omdat het wijst op een afbraak van chemische componenten van de plastic, welke uiteindelijk in de melk zullen lekken die jij aan je kindje geeft.

 

Wat is PPSU?

Tientallen jaren geleden waren de enige babyflessen die beschikbaar waren voor ouders gemaakt van glas. Maar glas was zwaar en breekbaar. Dus toen er plastic flessen kwamen die lichter en onbreekbaar waren, raakte de glazen fles bijna achterhaald. Maar wat is veiliger, glas of plastic? Hier is wat achtergrondinformatie over babyflessen, samen met tips voor het veilig en effectief kiezen en gebruiken van flessen. Het probleem met glazen flessen is vrij duidelijk: laat er een op de grond vallen tijdens een nachtelijke voeding, en je hebt een kamer vol gebroken glas om op te ruimen. Glas is ook zwaar en omslachtig. Van wat soort materiaal zijn de Hegen flesjes gemaakt? Deze vraag krijgen we regelmatig te horen en dat is best logisch, aangezien niet iedereen bekend is met het materiaal PPSU. Er zijn drie soorten kunststoffen die worden gebruikt bij de fabricage van o.a. babyflessen:

 

  1. PP
  2. PES
  3. PPSU

 

Hegen flessen zijn gemaakt van het laatste materiaal: PPSU. Het Hegen PPSU (polyfenylsulfon) assortiment is gemaakt van FDA-conform en NSF-gecertificeerd materiaal van medische kwaliteit. PPSU wordt veel gebruikt in de ruimtevaart en medische wereld, vanwege zijn superieure hardheid en hoge temperatuurbestendigheid. Het combineert de voordelen van zowel glas als plastic, is BPA-vrij en lichtgewicht. PPSU is van nature amberkleurig en bevat geen kunstmatige pigmenten. De Hegen PPSU babyfles is vrij van BPA, BPS, ftalaten en PVC.

Voordelen van een PPSU babyfles

PPSU babyfles
Voordelen PPSU ten opzichte van PP, PES en Glas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijna alle babyflessen worden gemaakt van PP of PES kunststof. PPSU (polyfenylsulfon) is de best presterende thermoplast die een betere duurzaamheid en hittetolerantie biedt dan PP en PES. Het is niet alleen bestand tegen voortdurende blootstelling aan hitte en heeft een extreem vermogen om schokken te absorberen, PPSU neemt geen geur of kleur op. Het is van nature BPA-vrij. Vanwege het hoge smeltpunt van 180°C worden PPSU kunststoffen vaak gebruikt in lucht- en ruimtevaart en medische apparatuur die herhaaldelijk gesteriliseerd moeten worden.

 

Waarom zijn PPSU babyflessen beter als PP en PES babyflessen? Wij leggen het uit:

 

✅ Vrij van BPA, BPS, PVC en ftalaten
✅ Neemt geen geur of kleur op
✅ Weerstand op hoge temperatuur
✅ Hoge impact / onbreekbaar
✅ Vaatwasmachinebestendig
✅ NSF-gecertificeerd (keurmerk hygiënische veiligheid)
✅ FDA-conform (keurmerk voedselveiligheid)
✅ Sterk, hard en duurzaam

Het Hegen PPSU assortiment

Het materiaal PPSU is breekbestendig en blijft mooi helder, ook na meermaals reinigen in de vaatwasser en uitkoken. Hierdoor hoef je babyflesjes nooit meer weg te gooien maar kun je ze door blijven gebruiken naarmate je kindje groeit. Bijvoorbeeld als meeneembakje voor de eerste fruiten groentehapjes, rozijntjes en koekjes. Maar ook als rietjesbeker (9+ maanden) en tuitbeker (24+ maanden).

 

De duurzame babyflessen van Hegen groeien mee met je kind: van babyfles, tot snackbakje en waterbeker. Vrij van BPA, BPS en PVC. Kolven, bewaren en voeden met slechts één fles. Anti-koliek ventilatieopening minimaliseert krampjes, boertjes en spugen. De ultrazachte asymmetrische speen voorkomt tepelverwarring. De Hegen PPSU babyflesjes hebben een uniek gepatenteerd sluit- en openingsysteem waardoor het extra gemakkelijk wordt om een flesje klaar te maken- en daarbij geen kostbare moedermelk te verspillen. Deze voedingstoffen in moedermelk zijn zeer belangrijk voor de gezondheid en groei van je baby.

 

Je draait naar rechts om de babyfles te openen en je sluit de fles door de flesspeen erop te klikken. Tip: draai naar links om de fles extra stevig te vergrendelen. Tevens is de Hegen babyfles door zijn zachte vierkante vorm makkelijk vast te pakken voor je baby. De Hegen babyfles is verkrijgbaar in de maten: 60ml, 150ml, 250ml en 330ml. De flesspenen zijn verkrijgbaar in vijf maten: extra slow flow (newborn/prematuur), slow flow (0m+), medium flow (3m+), fast flow (6m+) en een XL pap speen.