Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

5 handige tips voor een onvergetelijke eerste verjaardag van je baby!

verjaardag 1 jaar

 

Het moment is daar: je “baby” wordt één jaar oud! Wat een mijlpaal. Jouw kleintje is nu officieel geen baby meer maar een heuse dreumes! Heb je al nagedacht over hoe jullie de eerste verjaardag willen vieren? Op deze pagina geven we je 5 tips om de eerste verjaardag van jouw kindje te vieren.

 

 

Verjaardag 1 jaar: Wie nodig je uit voor de eerste verjaardag van je kindje?

 

Bij een feestje horen natuurlijk familie, vrienden en dierbaren. Het is belangrijk dat je niet te veel mensen uitnodigt, ondanks je hier wel snel de neiging naar kan hebben. Je doet de jarige job waarschijnlijk geen plezier met een bomvol huis. Nodig daarom bijvoorbeeld alleen jullie familie en beste vrienden uit. Je baby weet zelf niet dat hij jarig is. Omdat zo’n feest best overweldigend kan zijn voor je kindje is het belangrijk dat alles zoveel mogelijk hetzelfde gaat als op een normale dag. Slapen en eten op dezelfde tijd is hier een belangrijk onderdeel van. Op deze manier zorg je ervoor dat je kindje niet compleet oververmoeid en overprikkeld is.

 

Verjaardag 1 jaar: Versiering en thema voor de eerste verjaardag

 

Of je nu veel of weinig gasten uitnodigt: ga los met de versiering! Slingers, ballonnen, feesthoedjes en toeters, je kindje gaat het allemaal fantastisch vinden. Een thema voor de verjaardag van je kleintje kan ook erg leuk zijn. Heeft je kindje bijvoorbeeld een favoriet karakter van een film, TV programma of voorleesboekje? Verwerk dit thema dan in de versiering van de eerste verjaardag. Of als je kindje gek is op dieren, kun je alles in een dierenthema versieren. Andere ideeën voor leuke thema’s zijn:

 

Verjaardag 1 jaar: Cadeau tips voor de eerste verjaardag van je baby

 

Jij bent waarschijnlijk al een tijdje op zoek naar hét perfecte cadeau voor je kleintje. Maar ga je vooral niet druk maken om het cadeaulijstje voor de verjaardag 1 jaar. Je kindje heeft namelijk nog amper besef van het concept “cadeaus”. Een loopfiets of glijbaan is nog even te vroeg, maar er zijn heel veel leuke cadeaus die perfect zijn om aan jouw kindje te geven. Denk ook aan cadeaus die bijvoorbeeld de hand-oog coördinatie of het leren lopen stimuleren. Zoals een loopwagen of blokkendoos. Met een loopwagen kan je kindje alvast beginnen te oefenen met leren lopen. Uiteraard doet elk kind dit op zijn eigen tempo. Een blokkendoos is ook een leuk en leerzaam cadeau voor de eerste verjaardag van je kindje. Door de blokken te stapelen, wordt de hand-oog coördinatie gestimuleerd. Wij hebben ter inspiratie een lijstje gemaakt met leuke cadeaus voor deze leeftijd:

 

 

Verjaardag 1 jaar: Welke taart kies jij voor de eerste verjaardag van je baby?

 

De verjaardag voor 1 jaar is een grote aangelegenheid. Van de locatie tot de versiering en het eten, er komt veel kijken bij de planning van de eerste verjaardag! Maar een van de grootste uitdagingen is het kiezen van een taart. Ga je voor een thema taart, een taart op maat, designertaart of gewoon een simpele taart met de favoriete smaken van je baby? De ideeën kunnen overweldigend zijn. Houd in gedachte dat jouw kindje al helemaal blij is dat hij of zij überhaupt taart mag eten. Een extra leuk idee is om voor je kleintje een mini versie van de grote taart te (laten) maken: een smash cake voor de verjaardag 1 jaar. Deze mag je kindje dan helemaal zelf opsmikkelen, wat gegarandeerd geweldige beelden oplevert! Welke taart je ook kiest, het wordt hoe dan ook een onvergetelijke eerste verjaardag.

 

Verjaardag 1 jaar: Traktatie kinderopvang voor de eerste verjaardag van je baby

 

Gaat jouw kleintje naar de kinderopvang? Ook op de kinderopvang moet er getrakteerd worden voor de eerste verjaardag van jouw kindje! Vaak heeft de opvang bepaalde regels omtrent traktaties. Controleer dus altijd even met de leidsters wat de regelementen zijn. Als de traktaties verpakt moeten zijn kun je denken aan rozijntjes, koekjes of mueslireepjes. Deze kun je dan verwerken in een knutselwerkje, kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest voor leuke versiertips! Als het niet verpakt hoeft te zijn, kun je je uitleven met zelfgemaakte koekjes of cupcakes.

 

Wij wensen jullie alvast een hele gezellige en verjaardag toe!