Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

1 week zwanger

1 week zwanger

 

De baby

  Ben je 1 week zwanger? De zwangerschapsduur wordt geteld vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. De bevruchting vindt ongeveer 2 weken daarna plaats. De eerste 2 weken ben je dus eigenlijk nog niet zwanger. Er groeit de eerste twee weken zelfs nog geen embryo in je buik. De eicel en zaadcel die nodig zijn voor de bevruchting komen elkaar in week 2 tegen.   1 week zwanger  

De symptomen

  In de eerste week van je zwangerschap gebeurt er lichamelijk bij jou nog niks anders dan bij je normale menstruaties. De eicel begint te rijpen als het hormoon ‘follikelstimulerend hormoon’ (FSH) wordt afgegeven. Je ovulatie vindt plaats in week 2. De eerste 2 weken van je cyclus wordt de binnenwand van je baarmoeder verdikt voor de eventuele innesteling van een bevruchte eicel.  

To do list 1 week zwanger

  Het is belangrijk om vanaf week 1 zwanger alvast foliumzuur te slikken. Foliumzuur is een belangrijk aspect voor de vroege ontwikkeling van je ongeboren kindje. Het wordt geadviseerd om foliumzuur te slikken vanaf het moment dat je probeert zwanger te worden. Dit wordt geadviseerd omdat je nooit precies weet wanneer de bevruchting plaatsvindt. Na 10 weken zwangerschap kan je hiermee stoppen. Daarnaast is gezonde voeding belangrijk voor je kind, maar ook als je zwanger wilt worden. Het is bekend dat vrouwen met een gezonde levensstijl minder complicaties ervaren tijdens de zwangerschap.   Klik hier om naar de pagina zwangerschap week 2 te gaan.