Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

24 weken zwanger

24 weken zwanger

De baby

Je baby is na 24 weken officieel levensvatbaar. Je baby is druk bezig met een slaap- en waakritme te ontwikkelen. De bewegingen van je baby worden steeds krachtiger, hierdoor kan je partner misschien al de baby voelen als hij zijn handen op je buik legt. De ogen van je baby zitten nog steeds dicht, hoewel alle delen van de ogen al aanwezig zijn. Ook is in week 24 het deel van de hersenen dat bewegingen waarneemt ontwikkeld. Je baby kan nu dus actief jouw bewegingen voelen.

Je baby is nu ongeveer zo groot als een maiskolf:

24 weken zwanger

 

Symptomen

Vanaf deze week moet je goed uitkijken voor signalen van vroegtijdige bevalling. Deze signalen kan je door een aantal dingen herkennen, namelijk: een verandering in vaginale afscheiding, menstruatieachtige krampen, samentrekkingen van de baarmoeder en vruchtwater dat uit je vagina lekt of vloeit. Als de signalen vaak voorkomen neem dan direct contact op met met je verloskundige.

Je komt vanaf deze week ongeveer een halve kilo per week aan. Je begint dit waarschijnlijk ook te voelen aan je voeten en benen. Rust dus voldoende uit en zorg ervoor dat je goede platte schoenen draagt.

 

To do list 24 weken zwanger

  • 3D echo inplannen.

 

Klik hier om naar de pagina Zwangerschap week 25 te gaan