Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

25 weken zwanger

25 weken zwanger

De baby

Het huidje van je baby was een lange tijd doorzichtig maar daar komt vanaf week 25 verandering in! Er ontwikkelen zich vanaf deze week kleine bloedvaten, zogeheten haarvaten onder de huid van je baby. Dit geeft een roze tint aan de huid. Ook wordt de huid iets dikker door het vet en de spieren die de baby aanmaakt. De baby is druk bezig met het verder ontwikkelen van de longen. Ondertussen slaapt de baby het grootste deel van de dag, de baby slaapt tot wel 20 uur. Je hoort de hartslag van je baby vanaf deze week ook steeds duidelijker. Eerst kon dit allen via een doptone, nu kan je partner misschien al horen! De beste plek om de hartslag te horen is ongeveer tien centimeter onder de navel.

 

Je baby is nu ongeveer zo groot als een bleekselderij:

 

25 weken zwanger

 

Symptomen

Een veel voorkomend zwangerschap symptoom is kramp in de kuiten. Dit komt waarschijnlijk doordat je beenspieren vermoeid zijn door het extra gewicht wat word meegedragen. Je zou dit kunnen verminderen door je benen te strekken en je enkel en tenen richting je schenen te trekken.

Je kunt gedurende je zwangerschap last krijgen van harde buiken. Dit komt doordat je baarmoeder alvast aan het oefenen is voor de bevalling. Als je hier vaak last van hebt en het ervaart als een pijnlijk gevoel is het verstandig om dit te melden bij de verloskundige.

Veel vrouwen krijgen rond deze week het gevoel alsof je organen worden weggedrukt. Dit komt doordat je baarmoeder ongeveer de grootte heeft van een voetbal.

 

To do list 25 weken zwanger

  • Wie organiseert jouw babyshower? Stuur hem of haar dan deze en deze linkjes!
  • Wees bedacht op tekenen van een blaasontsteking, iets dat vaak voorkomt tijdens de zwangerschap
  • Plan je zwangerschaps- en ouderschapsverlof

 

Klik hier om naar de pagina Zwangerschap week 26 te gaan