Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

38 weken zwanger

38 weken zwanger

De baby

Je hebt nog maar twee weken te gaan voor de uitgerekende datum! De meeste vrouwen bevallen twee weken voor of na de uitgerekende datum. Waarschijnlijk beval je dus in de komende vier weken. Je baby verliest ondertussen ook lanugo. Dat zijn de fijne donshaartjes die maandenlang op je baby’s lichaam heeft gezeten. Bij de geboorte heeft je baby misschien nog wat fijne haartjes op de schouders, nek of voorhoofd zitten. Jouw lichaam is nu al klaar om te bevallen en om borstvoeding te geven. Na 38 weken worden de hersenen en het zenuwstelsel nog meer op elkaar afgestemd. Je baby kan hierdoor indrukken registeren als ie geboren is. Ook produceert je baby een stofje dat ervoor zorgt dat de longblaasjes niet elkaar kleven.

 

Je baby is nu ongeveer zo groot als een prei:

 

38 weken zwanger

 

 

Symptomen

Rond deze tijd neem je in een ademteug een stuk meer lucht op dan voorheen. Voor je zwangerschap inhaleerde je 450 ml per teug. Maar nu is dat 650 ml per teug. Je neemt nu per minuut tot wel 40% meer lucht op. Dit komt doordat je meer zuurstof nodig hebt.

Week 38 is een geschikte week om te beslissen in welke positie je wilt bevallen. Het verschilt heel erg per vrouw wat een fijne positie is. Probeer daarom vooraf thuis wat posities uit om erachter te komen wat het beste bij jou past.

 

To do list 38 weken zwanger 

  • Nadenken over kraambezoek.
  • Drink veel water om niet uit te drogen.
  • Installeer alvast het babystoeltje in de auto.

 

Klik hier om naar de pagina Zwangerschap week 39 te gaan