Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

40 weken zwanger

40 weken zwanger

De baby

Week 40 is de uitgerekende datum! Dit is dus een spannende week. De schedel bestaat nu nog uit losse platen en de platen schuiven bij de bevalling iets over elkaar. Het hoofdje is speciaal ontworpen om de reis te maken via de baarmoederhals en het bekken. Je baby kan vlak na de geboorte nog niet zo goed zien, wel herkent hij je stem doordat hij die in de baarmoeder vaak heeft gehoord. Je baby heeft al flink geoefend met ademhalingsbewegingen, zuigen en slikken. Je baby ligt met het hoofd omlaag in de foetushouding. Als dit niet het geval is probeert je verloskundige hem te draaien. Maar als dit niet lukt bespreekt je verloskundige de mogelijkheid van een bevalling via keizersnede.

 

 

Je baby is nu ongeveer zo groot als een pompoen:

 

 

Symptomen

Slechts 5% van de zwangere vrouwen bevallen op de uitgerekende datum. Maak je dus geen zorgen als de bevalling nog niet is begonnen. Je bent tot week 42 nog steeds op tijd. Probeer nog even van je laatste dagen te genieten. Lees bijvoorbeeld een boek of kijk een film. De komende periode gaat je baby heel veel tijd van je vergen. Het duurt waarschijnlijk dus nog even totdat je tijd voor jezelf hebt.

Als je baby is geboren ontdek je pas de echte leeftijd van je baby. Waarschijnlijk verscheelt de echte leeftijd van je baby met de leeftijd die jij had berekend. Je verloskundige gaat vlak na de geboorte de leeftijd bepalen. Dit doen ze op basis van zijn fysieke kenmerken en neurologische ontwikkeling.

 

To do list 40 weken zwanger 

  • Visualiseer een positieve bevalling, en ga lekker je bubbel in! Check even of je alles in je vluchtkoffer hebt zitten.