Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Baby 1 maand oud

Baby 1 maand oudbaby 1 maand oud

Je baby is nu al een maand oud! Wat gaat de tijd snel. Jullie krijgen waarschijnlijk al iets meer ritme in jullie leven. Je baby beseft al iets meer het verschil tussen overdag en ’s nachts slapen. Daarnaast gaat je baby vanaf deze maand op ontdekkingstocht. Hij bestudeert bijvoorbeeld zijn handjes en glimlacht nu voor het eerst.

 

 

Ontwikkeling van je baby 1 maand oud

 

Je baby gaat vanaf de eerste maand op ontdekkingstocht en krijgt meer interesse in de wereld om zich heen. Hij ontdekt zijn handjes en je kunt je baby zien reageren op geluiden en geuren. Hij kan bijvoorbeeld van schrik gaan huilen omdat hij nu veel meer om om zich heen doorheeft. Daarnaast geeft je baby in deze periode waarschijnlijk zijn eerste glimlach weg. Je baby communiceerde eerst voornamelijk door te huilen. Maar nu zal je baby ook andere geluidjes maken. Waarschijnlijk wordt het boeren, spugen en verslikken minder nu. Wel kan je baby nog last hebben van reflux en darmkrampjes. Dit komt meestal tijdens of na het voeden. Naast dat ze veel onrust kunnen veroorzaken zijn de babykwaaltjes verder niet erg. Je baby kan ook steeds beter het verschil onderscheiden tussen overdag en ’s nachts slapen. Het duurt wel nog even tot je baby de hele nacht doorslaapt. Maar het wordt steeds regelmatiger!

 

Wat ook een belangrijk onderdeel is van deze nieuwe periode, je baby moet aan het einde van deze maand zijn eerste echte vaccinatie moet halen. Dit is de DKTP-inenting. Deze vaccinatie is uiteraard niet verplicht.

 

Jouw leven met een baby 1 maand oud

Je baby slaapt nog steeds voornamelijk overdag. Hierdoor kan jij erg veel last hebben van vermoeidheid. De stres, de zorg voor je baby en de slapeloosheid kan veel energie van je opeisen. Het is daarom erg belangrijk dat je goed uitrust. Doe bijvoorbeeld overdag een dutje als je baby slaapt. Of probeer deze tijd te gebruiken voor me-time! Het is belangrijk dat je jezelf niet vergeet. Het liefste wat de baby wil en nodig heeft is natuurlijk een gezonde moeder! Ervaar je na deze maand ook somberheid? Ga dan even langs de huisarts. Misschien heb je te maken met een postale depressie. Schaam je hier niet voor! Dit is heel normaal, heel veel vrouwen hebben last van een postnatale depressie. Je bent nu misschien ook nog volop aan het herstellen van de bevalling. Met vragen en klachten over dit herstelproces zou je altijd naar je verloskundige kunnen gaan voor een nacontrole.

 

Wat ook een dingetje is is seks. Sommige vrouwen kunnen niet wachten, maar het is ook heel normaal als je denkt ‘nog even niet’. Het kan natuurlijk ook zijn dat je nog wonden hebt die moeten helen. Het is belangrijk om die de tijd te geven om helemaal te genezen. Ook is het verstandig om even te wachten totdat je in ieder geval niet meer vloeit. Dan geef je je lichaam de tijd om volledig te herstellen. Om je lichaam zo goed mogelijk te laten hertellen is het geadviseerd om 6 weken te wachten met sporten en seks. Misschien is het ook handig om na te denken over anticonceptie wanneer je cyclus weer helemaal op gang is. Dit kan even duren. het kan zijn dat je 2 tot 3 weken na de bevalling alweer een normale cyclus hebt. Dit geld overigens niet voor iedereen. Na ongeveer 6 weken hebben de meeste vrouwen weer een menstruatie cyclus.

 

Mocht je borstvoeding geven dan zou het zo kunnen zijn dat je cyclus nog nog niet terugkomt. Hou wel in gedachten dat dit niet voor iedereen geld. Dat je cyclus nog niet helemaal terug is komt door de hormonen die vrijkomen tijdens het geven van borstvoeding, deze hormonen remmen de ovulatie.

 

De beste fles voor jouw baby 1 maand oud:

hegen fles 150ml

De voordelen van de Hegen 150ml fles:

De slow flow speen imiteert de initiële toeschietreflex van de borst.