Klantenbeoordeling:
5/5

Vraag en Antwoord

Vraag en Antwoord

Laat ons je helpen!

Wat is PPSU?

Het Hegen Polyphenylsulfone (PPSU) assortiment is gemaakt van FDA-conform voedselcontact en NSF-gecertificeerd materiaal van medische kwaliteit. PPSU wordt veel gebruikt bij de fabricage van medische apparaten vanwege zijn superieure hardheid en hoge temperatuurbestendigheid. Het combineert de voordelen van zowel glas als plastic materialen: BPA-vrij en lichtgewicht. PPSU is van nature amberkleurig en bevat geen kunstmatige pigmenten. Hegen PPSU is vrij van BPA, BPS, ftalaten en PVC. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat PPSU geen microplastics afscheid, wat PP en PES flessen wel doen. Hegen heeft dus de enige veilige plastic babyfles!

In welke flessenwarmers passen de flessen van Hegen?

Hegen babyflessen passen in de meeste bredere flessenwarmers van de meeste toonaangevende merken. Om er zeker van te zijn, meet de diameter van de fles van het relevante merk ter vergelijking. Hegen babyflessen hebben een diameter van 7 cm.

Zijn de flessen van Hegen ook geschikt voor kunstvoeding?

Hegen is geschikt voor zowel moedermelk als kunstvoeding! De brede opening maakt het ideaal voor het scheppen van de kunstvoeding, en al met rustig ronddraaien van de fles lost de voeding snel op. Ook maakt de brede opening en weinig onderdelen het zeer makkelijk om de fles snel schoon te maken. En de fles kan ook in de vaatwasser en magnetron.

Waar kan ik de maat vinden op de speen?

De maat van de speen vind je naast de Anti-Koliek ventilatieopening.

0: Extra Slow Flow (prematuur)
1: Slow Flow (0-3 maanden)
2: Medium Flow (3-6 maanden)
3: Fast Flow (6+ maanden)
Y: XL Papspeen (voor ingedikte voeding vanaf 1 jaar)

Kan ik de Hegen babyflessen steriliseren? Welke sterilisatoren kan ik gebruiken?

Ja. Hegen babyflessen kunnen stoom-, magnetron- en UV-sterilisatie ondergaan. Voor de zekerheid raden we aan om tussen de sterilisatiecycli minimaal 15 minuten te wachten. Omdat onze PPSU-flessen bestand zijn tegen -20 ° C tot 180 ° C; vergeet niet te controleren of uw sterilisator het bovengenoemde temperatuurbereik niet overschrijdt.

Hoelang kan ik de Hegen fles en spenen blijven gebruiken?

Internationale normen bevelen aan dat spenen elke 3 maanden worden vervangen en flessen elke 6 maanden. Echter, Hegen babyflessen gaan veel langer mee dan de gemiddelde babyfles door het duurzame materiaal PPSU, en kunnen voortdurend worden ontwikkeld om aan de verschillende behoeften van het opgroeiende kind te voldoen. Je kunt onze flessen blijven gebruiken en deze omzetten in snackbekers en tuitflessen terwijl je baby doorgroeit naar dreumes. Voor de zekerheid raden we aan om de spenen elke 3 maanden te vervangen of als er tekenen van slijtage zijn. Vaak ga je na 3 maanden toch al naar een nieuw maatje dus is het een logisch wisselmoment. Als er krassen of slijtage op de flessen worden waargenomen, raden we ook aan om ze te laten vervangen.

Heb ik een flessenborstel nodig om mijn Hegen fles schoon te maken?

Hegen babyflessen hebben een extreem brede halsopening en minimale onderdelen. Bovendien, aangezien onze fles geen verborgen hoeken heeft, kun je de Hegen fles snel en simpel met de hand reinigen zonder dat een flessenborstel nodig is, om krassen op de fles te voorkomen. Maar als je dat wilt, kun je zeker een flessenborstel gebruiken om je Hegen fles schoon te maken. Vergeet niet om niet alleen de zijkanten, maar ook de onderkant van de fles grondig schoon te maken.

Zijn Hegen opslagbakjes luchtdicht en lekvrij?

Ja. Onze opslagbakjes voor zijn voorzien van een siliconen verzegelingsring die ervoor zorgt dat onze opslagbakjes echt luchtdicht zijn.

Ik heb problemen met mijn kolfapparaat, help!

Bekijk de Hulppagina om de oplossing te vinden voor jouw probleem.

Hoe kan ik het borstschild vergroten of verkleinen?

Je kunt de Hegen kolfschilden verkleinen met de borstschildverkleiners van MayMom. Deze steek je in de Hegen kolfbasis.
Heb je een grotere maat kolfschild nodig? Dan kun je de Hegen Brede Kolfadapters in combinatie met de kolfbasis van Spectra combineren. Mail naar klantenservice@hegen.nl voor instructies.

Hoe haal ik de flessen uit de verpakking?

Gebruik simpelweg een schaar om voorzichtig rond de verpakking te knippen, beginnend bij de spleetopening die is ontworpen voor gebruiksgemak.