Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Vraag en Antwoord

Vraag en Antwoord

Laat ons je helpen!

Hoe haal ik de flessen uit de verpakking?

Gebruik simpelweg een schaar om voorzichtig rond de verpakking te knippen rond de stippellijn, beginnend bij de spleetopening die is ontworpen voor gebruiksgemak. Tip: Je kunt de onderkant (grijze deksel) er ook met enige kracht afkrijgen door te draaien. Wees altijd voorzichtig zodat je je fles niet beschadigd.

 

Hegen fles uitkoken, steriliseren en vaatwasser

Spoel de fles en speen altijd voor het reinigen af met koud water. Je kunt de fles, halsring en speen voor maximaal 3 minuten uitkoken in een pan met zacht kokend water. Laat de onderdelen los van elkaar afkoelen, voordat je de fles in elkaar plaatst. Het fijne aan onze vierkante fles, is dat je ze praktisch kunt stapelen in de kast.Hegen babyflessen kunnen stoom-, magnetron- en UV-sterilisatie ondergaan. Als je ervoor kiest om te steriliseren met een elektrische stoomsterilisator, moeten de sterilisatie-instructies van de sterilisatieapparatuur zorgvuldig worden opgevolgd. Alle (melk)vet- of olieresten moeten grondig worden verwijderd vóór het steriliseren om permanente vlekken op onderdelen te voorkomen.

Je kunt de Hegen flesjes ook in de vaatwasser plaatsen, op het bovenste rek. Vermijd bij gebruik van een vaatwasser instellingen voor hoge temperaturen zoals “hygiënisch schoon” of “intensief programma” die onderdelen kunnen vervormen. Tip: Zorg voor een schone vaatwasser (regelmatig reinigen met een speciaal vaatwasmachine reiniger) en stop je flessen bijvoorbeeld niet samen in de vaatwasser met een pan tomatensaus. Zo blijven je spenen het mooist en worden ze niet vettig.

Openen en sluiten

Je draait de bovenkant van de fles tegen de klok in om de fles te openen, en klikt met enige kracht de bovenkant erop om hem lekvrij te sluiten. Dit kan heel fijn met slechts 1 hand (handig als je een baby’tje op je arm hebt) wat je niet kan doen als je een fles moet dichtdraaien.

Speen monteren

Omdat de speen asymmetrisch is, kan hij niet op elke willekeurige manier in de halsring geplaatst. Geheugensteuntje: Het logo op de speen moet je matchen met het logo op de halsring om je speen, als deze bij de aan de zelfde kant zitten trek je de speen aan het tuutje door de halsring omhoog.

Voedingshouding

Wanneer je het Hegen flesje geeft, is het belangrijk dat het speen tuutje aan de onderzijde zit, omdat de speen asymmetrisch is. Je hoeft onze fles bijna niet te kantelen door deze asymmetrische speen, omdat er altijd melk in het tuutje zit. Heel fijn omdat er zo geen extra lucht mee komt met de voeding, en je het kindje (wanneer je dit wilt) therapeutisch kunt voeden.

Speenmaat

speenmaat

De speenmaat is te vinden rechts naast het anti-krampjes ventiel aan de bovenzijde van de speen (links ervan staat het logo*)

Speenmaten:
0: Extra Slow Flow (prematuur)
1: Slow Flow (0-3 maanden)
2: Medium Flow (3-6 maanden)
3: Fast Flow (6+ maanden)
Y: XL Papspeen (voor zeer ingedikte voeding vanaf 6-8 maanden)

 

Speen trekt vacuüm

Als je speen trekt tijdens het voeden, eventjes de speen eraf halen, met je duimen het anti-krampjes ventiel openen en er wat water doorheen laten stromen. Als er vuil tussenzit of je melk te heet is kan deze aan elkaar blijven plakken. Het ventiel zit aan de binnenkant van de speen, en kun je openen door beide duimen aan weerszijden van het ventiel te plaatsen en naar elkaar toe te drukken. Zie video: https://www.instagram.com/p/ClwZZnujjgP/

Melk spuit uit de speen

Als er melk uit de speen spuit, is de melk te heet. Wanneer de melk op de juiste temperatuur is, hoort de speen te druppelen.

 

In welke flessenwarmers passen de flessen van Hegen?

Hegen babyflessen passen in de meeste bredere flessenwarmers van de meeste toonaangevende merken, met een diameter van 7 cm. Bijvoorbeeld de Philips Avent SCF358/00.

 

Zijn de flessen van Hegen ook geschikt voor kunstvoeding?

Hegen babyflessen zijn geschikt voor zowel moedermelk als kunstvoeding. De brede opening maakt het ideaal voor het scheppen van de kunstvoeding, en al met rustig ronddraaien van de fles lost de voeding snel op. Let er wel op dat onze flessen in eerste instantie zijn ontworpen voor moedermelk, en omdat dit dunner is dan kunstvoeding kan het zijn dat de speenmaten niet helemaal overeenkomen. Met kunstvoeding zal je waarschijnlijk eerder naar een grotere maat moeten dan met borstvoeding.

Mijn fles of speen is troebel

Spoel de fles en speen altijd voor het reinigen af met koud water. Zorg voor een schone vaatwasser (regelmatig reinigen met een speciaal vaatwasmachine reiniger) en stop je flessen bijvoorbeeld niet samen in de vaatwasser met een pan tomatensaus. Zo blijven je spenen en flessen het mooist en worden ze niet vettig.

Spenen moeten elke 3 maanden worden vervangen i.v.m. hygiëne. Tips om een troebele fles of speen weer helder te krijgen:

Zolang de fles en onderdelen in goede staat verkeren wordt de fles niet troebel door uitkoken, steriliseren of reinigen in de vaatwasser. Maar als er krassen zijn ontstaan op de fles, kan het zijn dat de fles troebel wordt- omdat er viezigheid blijft plakken in de krasjes.

Enkele van de adviezen die we van moeders over dit onderwerp krijgen, zijn:
• WITTE AZIJN – Week de fles in een 50/50 mengsel van witte azijn en water en spoel vervolgens af met koud water. Veel vlekken zullen verdwijnen na deze procedure, die ook geuren kan elimineren.
• BAKING SODA – Vlekken kunnen worden verwijderd door baking soda en warm water in de fles te doen, even te schudden, 10 minuten te laten staan en vervolgens schoon te maken met een flessenborstel.

 

Zijn Hegen producten 100% lekvrij?

Ja. Onze producten zijn voorzien van een siliconen verzegelingsring die ervoor zorgt dat ze 100% lekvrij zijn.

 

Ik heb problemen met mijn kolfapparaat, help!

Bekijk de Hulppagina om de oplossing te vinden voor jouw probleem. Helpt dit niet, neem dan direct contact op met klantenservice@hegen.nl

 

Wat is PPSU?

Het Hegen Polyphenylsulfone (PPSU) assortiment is gemaakt van FDA-conform voedselcontact en NSF-gecertificeerd materiaal van medische kwaliteit. PPSU wordt veel gebruikt bij de fabricage van medische apparaten vanwege zijn superieure hardheid en hoge temperatuurbestendigheid. Het combineert de voordelen van zowel glas als plastic materialen: BPA-vrij en lichtgewicht. PPSU is van nature amberkleurig en bevat geen kunstmatige pigmenten. Hegen PPSU is vrij van BPA, BPS, ftalaten en PVC. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat PPSU geen microplastics afscheid, wat PP en PES flessen wel doen. Hegen heeft dus de enige veilige kunststof babyfles. Lees hier meer over de kunststof PPSU.