Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5

✓ Gratis verzending boven de €75,-
✓ Koop nu, betaal later
✓ Standaardlevering 1-3 werkdagen

Vraag en Antwoord

Vraag en Antwoord

Laat ons je helpen!

Wat is PPSU?

Het Hegen Polyphenylsulfone (PPSU) assortiment is gemaakt van FDA-conform voedselcontact en NSF-gecertificeerd materiaal van medische kwaliteit. PPSU wordt veel gebruikt bij de fabricage van medische apparaten vanwege zijn superieure hardheid en hoge temperatuurbestendigheid. Het combineert de voordelen van zowel glas als plastic materialen: BPA-vrij en lichtgewicht. PPSU is van nature amberkleurig en bevat geen kunstmatige pigmenten. Hegen PPSU is vrij van BPA, BPS, ftalaten en PVC. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat PPSU geen microplastics afscheid, wat PP en PES flessen wel doen. Hegen heeft dus de enige veilige kunststof babyfles. Lees hier meer over de kunststof PPSU.

 

In welke flessenwarmers passen de flessen van Hegen?

Hegen babyflessen passen in de meeste bredere flessenwarmers van de meeste toonaangevende merken, met een diameter van 7 cm. Bijvoorbeeld de Philips Avent SCF358/00.

 

Zijn de flessen van Hegen ook geschikt voor kunstvoeding?

Hegen babyflessen zijn geschikt voor zowel moedermelk als kunstvoeding. De brede opening maakt het ideaal voor het scheppen van de kunstvoeding, en al met rustig ronddraaien van de fles lost de voeding snel op. Let er wel op dat onze flessen in eerste instantie zijn ontworpen voor moedermelk, en omdat dit dunner is dan kunstvoeding kan het zijn dat de speenmaten niet helemaal overeenkomen. Met kunstvoeding zal je waarschijnlijk eerder naar een grotere maat moeten dan met borstvoeding.

 

Waar kan ik de maat vinden op de speen?

speenmaat

 

 

De maat van de speen vind je naast de Anti-Koliek ventilatieopening.

0: Extra Slow Flow (prematuur)
1: Slow Flow (0-3 maanden)
2: Medium Flow (3-6 maanden)
3: Fast Flow (6+ maanden)
Y: XL Papspeen (voor ingedikte voeding vanaf 1 jaar)

 

Kan ik de Hegen babyflessen uitkoken en/of steriliseren?

Ja dit kan. Hegen babyflessen kunnen stoom-, magnetron- en UV-sterilisatie ondergaan. Als je ervoor kiest om te steriliseren met een elektrische stoomsterilisator, moeten de sterilisatie-instructies van de sterilisatieapparatuur zorgvuldig worden opgevolgd. Alle (melk)vet- of olieresten moeten grondig worden verwijderd vóór het steriliseren om permanente vlekken op onderdelen te voorkomen.

 

Je kunt je Hegen flesjes incl. onderdelen (speenkap, halsring en speen) tevens ‘ ouderwets’  uitkoken in een pan met zacht kokend water, voor maximaal 3 minuten. Je kunt de Hegen flesjes ook in de vaatwasser plaatsen, op het bovenste rek. Vermijd bij gebruik van een vaatwasser instellingen voor hoge temperaturen zoals “hygiënisch schoon” of “intensief programma” die onderdelen kunnen vervormen. Tip: Zorg voor een schone vaatwasser (regelmatig reinigen met een speciaal vaatwasmachine reiniger) en stop je flessen bijvoorbeeld niet samen in de vaatwasser met een pan tomatensaus. Zo blijven je spenen het mooist en worden ze niet vettig.

 

Tips om een troebele fles weer helder te krijgen:

 

Zolang de fles en onderdelen in goede staat verkeren wordt de fles niet troebel door uitkoken, steriliseren of reinigen in de vaatwasser. Maar als er krassen zijn ontstaan op de fles, kan het zijn dat de fles troebel wordt- omdat er viezigheid blijft plakken in de krasjes.

Enkele van de adviezen die we van moeders over dit onderwerp krijgen, zijn:
• WITTE AZIJN – Week de fles in een 50/50 mengsel van witte azijn en water en spoel vervolgens af met koud water. Veel vlekken zullen verdwijnen na deze procedure, die ook geuren kan elimineren.
• BAKING SODA – Vlekken kunnen worden verwijderd door baking soda en warm water in de fles te doen, even te schudden, 10 minuten te laten staan en vervolgens schoon te maken met een flessenborstel.

Hoelang kan ik de Hegen fles en spenen blijven gebruiken?

Internationale normen bevelen aan dat spenen elke 3 maanden worden vervangen en flessen elke 6 maanden. Echter, Hegen babyflessen gaan veel langer mee dan de gemiddelde babyfles door het duurzame materiaal PPSU, en kunnen voortdurend worden ontwikkeld om aan de verschillende behoeften van het opgroeiende kind te voldoen. Je kunt onze flessen blijven gebruiken en deze omzetten in snackbekers en tuitflessen terwijl je baby doorgroeit naar dreumes. Voor de zekerheid raden we aan om de spenen elke 3 maanden te vervangen of als er tekenen van slijtage zijn. Vaak ga je na 3 maanden toch al naar een nieuw maatje dus is het een logisch wisselmoment. Als er krassen of slijtage op de flessen worden waargenomen, raden we ook aan om ze te laten vervangen.

 

Heb ik een flessenborstel nodig om mijn Hegen fles schoon te maken?

Hegen babyflessen hebben een extreem brede halsopening en minimale onderdelen. Bovendien, aangezien onze fles geen verborgen hoeken heeft, kun je de Hegen fles snel en simpel met de hand reinigen zonder dat een flessenborstel nodig is, om krassen op de fles te voorkomen. Maar als je dat wilt, kun je zeker een flessenborstel gebruiken om je Hegen fles schoon te maken. Vergeet niet om niet alleen de zijkanten, maar ook de onderkant van de fles grondig schoon te maken.

 

Zijn Hegen opslagbakjes luchtdicht en lekvrij?

Ja. Onze opslagbakjes voor zijn voorzien van een siliconen verzegelingsring die ervoor zorgt dat onze opslagbakjes echt luchtdicht en lekvrij zijn.

 

Ik heb problemen met mijn kolfapparaat, help!

Bekijk de Hulppagina om de oplossing te vinden voor jouw probleem. Helpt dit niet, neem dan contact op met klantenservice@hegen.nl

 

Hoe haal ik de flessen uit de verpakking?

Gebruik simpelweg een schaar om voorzichtig rond de verpakking te knippen rond de stippellijn, beginnend bij de spleetopening die is ontworpen voor gebruiksgemak.