Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Baby 11 maanden

<Babykalender maand 11

Als je baby 11 maanden oud is, kan ie al zelfstandig staan en maakt ie waarschijnlijk al zijn eerste stapjes. Je baby heeft ook al door dat mensen en voorwerpen namen hebben. Het is belangrijk om de woordenschat van je baby uit te blijven breiden. Doe dit bijvoorbeeld door lezen en praten met je baby.

 

Daarnaast kan je baby nu ook al zijn eigen humor tonen!

 

Ontwikkelingen van je baby

Het is deze maand alweer tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau. Je baby krijgt hier een algemene gezondheidscheck en zijn fysieke en emotionele ontwikkeling wordt bekeken.

 

Je baby maakt deze maand nieuwe geluiden, kan de pincetgreep goed, kan goed uit een beker drinken en kan krabbelen. Op emotioneel vlak zijn de ontwikkelingen: je baby brabbelt tegen je en wil dat je hierop reageert, kan ervan genieten als je applaudisseert en vindt het minder leuk als je hem vasthoudt omdat hij wil spelen en ontdekken. Tot slot kan hij erop reageren als ie weet dat hij je teleurgesteld of verdrietig heeft gemaakt. Je baby kan hier zelf ook verdrietig van worden of zich verstoppen.

 

Jouw leven

Je baby is volgende maand al jarig! Als je bezig bent met de voorbereidingen van het eerste verjaardagfeestje van je baby, is het alvast handig om de uitnodigingen digitaal of via de post te versturen! Ook is het alvast handig om op zoek te gaan naar een cadeau voor je baby’s eerste verjaardag.