Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Baby 3 maanden oud

Je baby is inmiddels al 3 maanden oud! De reflexen van je pasgeboren baby en de ergste darmkrampjes zijn nu gelukkig achter de rug! Je baby is nu druk bezig met krachttraining. Hij zal zich nu al vaker van de grond kunnen drukken en zijn hoofdje steeds verder kunnen bewegen. Dit zorgt ook voor verandering in het verschonen van je baby. Die wordt natuurlijk steeds bewegelijker, door het trappelen kan dit een enorme uitdaging worden. Je kleine kan daarnaast luieruitslag krijgen. Dit heeft eigenlijk iedere baby wel eens. Luieruitslag herken je aan de vuurrode en schrale billetjes, jeuk, brandende pijn en blaasjes. Dit kan je baby wat ongemak bezorgen.

 

De ontwikkeling van je baby 3 maanden oud

Je baby raakt steeds meer gewend aan de omgeving om zich heen en wilt die ontdekken. Hij krijgt steeds meer kracht in zijn handen. De meeste baby’s kunnen vanaf deze maand van de linkerzij op de rechterzij draaien en omgekeerd. Ook volgt ie je met z’n ogen als je langsloopt. Ook het gezichtsvermogen van je baby is nu beter. Hij kan nu diepte zien, scherper zien en nog meer kleuren onderscheiden. Hij probeert nu zijn zicht te combineren met wat hij voelt en hoort.

Naast fysieke ontwikkeling is de sociaal-emotionele ontwikkeling ook druk aan het ontwikkelen. Je baby vindt het erg leuk en interessant om zichzelf in de spiegel aan te kijken. Hij heeft momenteel nog niet door dat ie naar zichzelf kijkt. Je baby kan nu ook al goed zijn hoofd optillen. Ook is je baby super lenig hij doet dan ook met gemak zijn tenen in zijn mond!

Deze maand komt ook met een nieuwe prik: de DKTP-Hib-HepB-vaccinatie. deze krijg je baby als je tijdens de zwangerschap de 22-wekenprik hebt gehaald. Mocht je deze willen halen dan kan je kleine de pneumokokkenprik ook meteen halen.

 

Sommige baby’s van 3 maanden oud Slapen nu ongeveer al zo’n 9 uur achter elkaar door. overdag is hij dan ongeveer 2 uur wakker tussen de voedingen door. Hierdoor zal het ritme langzaam veranderen. Je kindje zal in de nacht langer en dieper slapen, en hij zal overdag langzaam vaker en langer wakker blijven. Dit betekend ook dat jij in de nacht hopelijk weer langer kunt doorslapen. Dit kan uiteraard verschillen per baby.

 

Jouw leven baby 3 maanden oud

Ondertussen ben je waarschijnlijk al aan het werk en is je concentratie ver te zoeken. Het enige waar je aan kan denken is je baby die thuis op je wacht. Dit is heel normaal. Geef jezelf de tijd om eraan te wennen dat je niet meer non-stop bij je baby kan zijn en om weer rustig in het werkritme te komen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je partner nog niet helemaal in een ritme zit. Het is natuurlijk begrijpelijk dat jullie allebei nog een beetje een weg moeten vinden in het nieuwe ouderschap. Gun je partner ook de tijd om aan de kleine te wennen en vooral om lekker te spelen met jullie kindje. Dit verhoogt het oxytocineniveau, ook wel het knuffelhormoon. tijdens de Quality time tussen vader en kind zou jij bijvoorbeeld nog een powernap kunnen doen, Zie dit als het perfecte moment voor een beetje me- time. De me-time is vanaf de 3 maanden sowieso makkelijker in te plannen nu je baby in de nacht langer doorslaapt. Misschien kun je die tijd ook gebruiken om je partner weer een beetje op te zoeken. Tijdens het zorgen voor je baby kun je elkaar best nog eens vergeten. Neem deze vrije tijd om je partner weer als geliefde te zien, zo zie je elkaar niet alleen als een vader en moeder.

 

Tot slot is het ook belangrijk om na te gaan hoe het met je herstel is. Je vagina kan bijvoorbeeld iets groter zijn na de bevalling of juist iets strakker, dit komt dan doordat je iets strakker bent gehecht. Dit is volkomen normaal! Mocht je je toch ergens zorgen over maken dan kan het natuurlijk nooit kwaad om het er over te hebben met je partner, gynaecoloog en om natuurlijk niet te vergeten je eigen moeder.