Klantenbeoordeling:
5/5
Klantenbeoordeling:
5/5
Hegen wordt beoordeeld met een 4.9
Gratis verzending boven de €75
Betaal later met Klarna
Verzending binnen 1-3 werkdagen
Vorige slide
Volgende slide

Borstvoeding tips

BORSTVOEDINGSTIPS VAN HEGEN

Ben je op zoek naar borstvoeding tips? De experts van Hegen geven je graag een aantal tips.

Het is fijn om jezelf voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Het is namelijk goed om hier al mee te beginnen voor de geboorte van je baby. Tijdens je zwangerschap ben je natuurlijk druk bezig met de kinderkamer en het aanschaffen van alle producten voor jouw baby. Door al deze drukte vergeet je vast dat je lichaam het meeste aandacht nodig heeft. Dus voor degenen die borstvoeding willen geven, of dit nu voor de eerste, tweede of zelfs de vijfde keer is, wij geven enkele tips om mee te nemen in de weken voor de geboorte van je baby.

Geef jezelf af en toe een borstmassage

borstvoeding-tips

Begin zo’n anderhalve maand voor de uitgerekende datum met het masseren van je borsten. Dit doe je om je borsten klaar te maken voor borstvoeding en om je melkkanalen vrij te maken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen als je onder de douche staat. Masseer je borsten in een cirkelvormige beweging, van onder de oksels naar buiten richting de tepel.

Een borstvoedingscursus volgen

Als je voor het eerst moeder wordt of als het al een tijdje geleden is dat je voor het laatst borstvoeding hebt gegeven, onderschat dan het belang van lactatiecursussen niet. Als je de baby correct kan laten aanleggen, zou borstvoeding een koud kunstje moeten zijn. Een onjuiste aanlegging kan grote schade aanrichten aan de tepels. Denk hierbij aan kloofjes, en in het ergste geval: een borstontsteking. Door de borstvoeding tips toe te passen, bespaar je jezelf veel pijn en verspilde energie.

Professionele ondersteuning 

Ondanks de beste voorbereiding hebben sommigen van ons misschien meer hulp nodig dan anderen. Iedereen, inclusief je baby, is anders, dus weet wanneer en waar je hulp kunt krijgen. Sla alvast het telefoonnummer van een dichtstbijzijnde lactatiekundige op, zodat je, als er iets misgaat met borstvoeding, snel de juiste hulp en borstvoeding tips kunt krijgen.

Tips bij pijn met borstvoeding geven

Pijn tijdens het geven van borstvoeding is heel erg vervelend voor een borstvoeding-gevende moeder. De meest voorkomende reden voor ongemakken/pijn zijn te wijten aan geblokkeerde melkkanalen. Gelukkig voor de meeste moeders zijn er veel borstvoeding tips waarmee ze de melkkanalen zelf kunnen ontstoppen voordat ze medische hulp zoeken. TIP: De Hegen kolf heeft een revolutionaire massage functie. Gebruik de massage functie om het verstopte melkkanaaltje los te masseren, en de melkstroom weer op gang te brengen!

Geef regelmatig borstvoeding of kolf je melk af

Een reden voor het verstopt raken van melkkanalen kan zijn door vertraagde of onregelmatige voedingen of afkolfsessies. Een eenvoudige oplossing kan zijn om de melk zo snel mogelijk af te tappen door de baby te laten aanleggen of de melk eruit te kolven. Dit kan elektrisch, met een handkolf of zelfs met de hand. Je kunt de moedermelk ongeveer 3 uur vóór het voeden op kamertemperatuur bewaren.

Gebruik een warm of koud kompres op je borsten

Nog een tip is het aanbrengen van een warm kompres op de zere delen van je borsten vóórdat je gaat voeden of kolven. Dit kan je helpen om de pijn te verlichten en de gezwollen huid te verzachten. Masseer zachtjes in een cirkel werken van onder de oksels en rond de borsten, en dan dichter naar de tepel toe bewegen. TIP: Vul een Hegen fles met warm water en rol over de borst naar beneden richting de tepel. Als je borsten nog steeds gezwollen en strak aanvoelen, zelfs nadat je je baby hebt gevoed of de melk hebt gekolfd, probeer dan ongeveer 20 minuten lang een koud kompres of icepack op het zere gebied aan te brengen. Vermijd overprikkeling van de borsten.

Koolbladeren in je beha

Koolbladeren zijn een populaire remedie voor verstopte kanalen en hebben aangetoond dat ze verlichting bieden bij stuwing. Er wordt gezegd dat de zwavel op een bepaalde manier werkt om de bloedstroom naar buiten te trekken, waardoor de stuwing afneemt. Kies een koolblad om je borst mee te bedekken. Het is belangrijk dat deze groot genoeg is om de tepel te bedekken. Deze plaats je in je beha, tegen je borst. Laat het blad ongeveer 20 minuten in je bh zitten en gooi het daarna weg. Vervang deze indien nodig door een nieuwe. Zodra je gezwollen melkkanalen verdwijnen, verwijder je het blad. Langdurig gebruik van kompressen van koolbladeren zou de melktoevoer na verloop van tijd verminderen. Belangrijk om dit niet te gebruiken op een gebarsten of beschadigde huid.

Verander de voedpositie

Als je je baby normaal zittend of liggend voedt, probeer dan eens een andere houding. Zorg ervoor dat de kin en neus van de baby naar het gezwollen gebied zijn gericht om het verstopte melkkanaal zoveel mogelijk af te voeren.

Borstvoeding tips 

Dit waren Hegen’s borstvoeding tips! Klik hier om een filmpje te bekijken over de babyverzorgingslijn van Hegen voor vrouwen die borstvoeding geven. Heb je interesse in de borstkolf van Hegen? Klik hier voor meer informatie over dit product.

Nieuwsbrief ontvangen?

Sign up for interesting offers and news!

Share

if you find this helpful, share it with your friends.

Recent Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *